Presa internationala despre decizia CSAT

Presa internationala despre decizia CSAT

0 85

BBC constata ca Romania este a doua tara care accepta elemente ale scutului, dupa Polonia.
Consecintele amplasarii scutului antiracheta in Romania sunt analizate in amanunt de mass-media din toatã lumea. Presa rusa si cea americana acorda spatii ample subiectului.
Cotidianul electronic Vzgliad scrie ca un lucru e sigur: Romania este capabila sa-si consolideze pozitiile in regiune, ceea ce ar putea fi pe placul tarilor europene. Vocea Rusiei anunta ca factorul rusesc in rezolvarea chestiunilor legate de armamentul strategic in lume joaca un rol considerabil.

France Presse subliniaza ca scutul este parte a principiului indivizibilitatii securitatii in interiorul NATO.
Agentia Associated Press comenteaza ca nu e foarte clar daca anuntul presedintelui Basescu reflecta vreo decizie a administratiei Obama in legatura cu locul in care Pentagonul va plasa interceptoarele din sistemul european.

In timp ce participarea Poloniei si Cehiei era bine cunoscuta, posibilitatea implicarii Romaniei nu a fost pana acum dezvaluita, subliniaza New York Times.

In schimb, Financial Times scrie ca echilibrul fragil dintre relatiile ruso-americane este in continuare in pericol, chiar daca presedintele Basescu a dat garantii ca noul sistem nu este indreptat catre Rusia.

Din pacate, nimeni nu analizeaza cum si cat s-a legat la cap Romania prin acest gest.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.