Preş. Klaus Iohannis vrea un Paște fără diasporezi!

Preş. Klaus Iohannis vrea un Paște fără diasporezi!

1 165

Preşedintele Klaus Iohannis proaspăt întors de pe munte, bronzat cu ochelari, a făcut un apel, vineri, către românii din străinătate să nu vină acasă de Paşte.

„Se apropie cu paşi repezi cele mai importante sărbători creştine. Sunt sărbători ale luminii, ale comuniunii, ale solidarităţii şi bunătăţii, pe care oamenii le celebrează în mod firesc an de an alături de familie şi de cei apropiaţi. De data aceasta însă, Învierea Domnului găseşte întreaga omenire într-un moment de criză profundă, în plină epidemie provocată de un virus ucigaş”, a subliniat Iohannis la Cotroceni.
El a afirmat că vizita românilor din diaspora poate fi „extrem de periculoasă” pentru cei ce le sunt dragi.
„Fac un apel către românii din diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristeţe: dragii mei, nu veniţi anul acesta acasă de sărbători. Este foarte important să înţelegeţi, oricât de greu ar fi, că revenirea în ţară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât şi pentru cei la care ţineţi atât de mult”, a mai spus cel care iși tot spune… şeful statului.
„Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanţă, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecţiunea faţă de cei pe care îi iubim fără a le periclita viaţa şi sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu.
Pentru milioane de credincioşi este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveţi încredere, această perioadă dificilă va trece şi ne vom reuni în bisericile noastre cu şi mai multă credinţă”
, a punctat el.
Din nou, Iohannis a amintit de recomandările făcute în lumea întreagă în contextul pandemiei COVID-19.
„Acum însă nu există nicio altă cale de a vă proteja pe voi şi pe apropiaţii voştri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanţare socială. Aceasta este cea mai puternică şi plină de dăruire manifestare a dragostei creştineşti şi a iubirii aproapelui”, a afirmat şeful statului.

COMENTARII

  1. CIUMA NAZISTA-Iohannis se plimba cu PRIMA-CIUMATA cand romanii mor.

    PNL-CIUMA GALBENA cheltuieste MILIARDE de EURO pentru a inarma NATO- CIUMA AMERICANA in loc sa le folosewasca pentru SANATATEA ROMANILOR infectati cu coronavirus.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.