Preotii si shopping-ul

Preotii si shopping-ul

0 74

La initiativa Inalt-Preasfintitului Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolit al Ardealului, Laurentiu Streza, la Brasov s-a deschis marti, primul magazin care comercializeaza diferite obiecte de cult, vesminte bisericesti, icoane si carte bisericeasca. Astfel, preotii si credinciosii ortodocsi brasoveni pot vizita magazinul „Arhidiecezana”, situat in Piata Sfatului intr-un spatiu al Catedralei Ortodoxe.
Aici vor fi comercializate produse fabricate la manastirile si atelierele din tara, dar si din strainatate, cu precadere din Grecia. La inaugurarea magazinului s-a tinut o slujda de sfintire la care a participat si Inalt-Preasfintia Sa Laurentiu, care a declarat: „Lipsa unui asemenea punct se simtea in Brasov. Speram sa mai dezvoltam astfel de magazine si in alte puncte din oras”.
La slujba de sfintire, Mitropolitul Ardealului a fost insotit de Preasfintitul Galaction, episcopul Alexandriei si Teleormanului, de staretul Manastirii Simbata si de un impresionant sobor de preoti.
Prezent la eveniment, primarul Brasovului, George Scripcaru, a declarat: „In calitatea mea de primar, nu pot decat sa ma bucur cand se intampla astfel de lucruri. Cu orice ocazie, cand se sfinteste cate un lacas de cult in Brasov, indiferent de religie, trebuie sa ne bucuram si trebuie sa fim aproape de cei care le savarsesc“.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.