Premiul intai pentru Romania

Premiul intai pentru Romania

0 68

Dupa cum va anuntam intr-unul dintre articolele trecute, elevii romani au participat la concursul de eseuri “Ziua Sigurantei pe Internet”.


??????????? Safer Internet Day (Ziua Siguran?ei pe Internet) este un eveniment de anvergura europeana ce are loc in luna februarie a fiecarui an, fiind organizat de catre reteaua Insafe (European Internet Safety Network), in cadrul programului Safer Intrenet Plus al Comisiei Europene. Evenimentul ca scop transmiterea unui mesaj unic la nivel european privind constientizarea pericolelor ce se gasesc in mediul virtual, fiind organizat sub patronajul Comisarului european pentru Societatea Informationala, Viviane Reding.


Secretarul de stat pentru IT din cadrul MCTI, Zolt?n Somodi, a anuntat ca Romania a luat premiul intai.


Proiectul Romaniei, intitulat „Sunt doar un copil”, a fost realizat de 18 copii cu varste cuprinse ?ntre 5-10 ani, de la colegiul gimnazial Zaharia Boiu din Sighisoara, judetul Mures. Lucrarea s-a remarcat prin creativitate, caracter ludic, reflectarea temei si originalitate.


Este prima oara cand Romania a participat la aceasta competitie europeana, ajunsa la cea de-a cincea editie, tema de anul acesta fiind „Viata online este cea pe care o faci tu!”.


Premiile care se vor acorda castigatorilor europeni vor consta in echipamente IT sau training in valoare de 2000 de euro.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.