Premiul Devotamentului

Premiul Devotamentului

0 79
La 100 de ani de la infiintare, Federatia Internationala de Tenis i-a premiat pe cei mai selectionati jucatori din fiecare tara in partidele de Cupa Davis. Unul dintre jucatorii cu cele mai multe prezente din istorie este Ilie Nastase, primul numar unu mondial din istoria tenisului profesionist. Romanul a jucat 146 de meciuri in Cupa Davis, din care a castigat 109 si a evoluat in trei finale, in 1969, 1971 si 1972, toate trei in fata Statelor Unite ale Americii. De fiecare data, Nastase l-a avut ca partener la Ion Tiriac, insa cei doi nu au reusit sa castige Salatiera de Aur. In afara celor doi, Florin Segarceanu si Andrei Pavel au primit si ei Premiul Devotamentului, acordat jucatorilor cu cel putin 20 de intalniri acasa si in deplasare sau cel putin 50 de intalniri la orice nivel al competitiei.
Daca vremurile in care Ilie Nastase si Ion Tiriac jucau finala sunt demult apuse, cel mai mare tenismen roman, prezent la Brasov cu ocazia decernarii, spune ca trebuie sa ne gandim la prezent si viitor.
Daca la fete avem 5 sportive in prima suta mondiala, la baieti doar Victor Hanescu e in top 100 si el a ajuns la 32 de ani. Pentru ca tenisul romanesc sa renasca, e nevoie de investitii si de multa munca.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.