Predarea la liceu conditionata

Predarea la liceu conditionata

0 71

Viata grea pentru profesorii din Romania. Dupa ce la nivel salarial sunt printre ultimile locuri in lista salariilor bugetarilor, mai nou acestora li se va ingradi dreptul la munca. Spunem acest lucru in sensul ca viitorii profesori vor fi nevoiti sa urmeze un nou modul psiho-pedagogic extins, care le va asigura competentele necesare pentru a le preda elevilor de liceu.
La baza acestei decizii au stat reprezentantii Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, minister care a emis un ordin prin care impune noi reguli absolventilor de facultate care vor sa predea la liceu. Astfel, viitorii profesori vor fi nevoiti sa urmeze un nou modul psiho-pedagogic extins, care le va asigura competen?ele necesare pentru a preda elevilor de liceu, scoala profesionala si adultilor. Ordinul intra in vigoare din anul universitar 2008-2009.
Incepand cu anul acesta, o data cu finalizarea primului ciclu din sistemul Bologna, absolventii facultatilor de trei ani pot preda doar in invatamantul preuniversitar obligatoriu. Pentru cei care vor dori sa predea si la ciclurile urmatoare, este obligatoriu sa urmeze atat cursurile de masterat, cat si cele ale modului II de aprofundare psiho-pedagogica. Astfel, ei vor avea dreptul de a ocupa posturi nu numai in invatamantul liceal, ci si in cel postliceal si chiar universitar.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.