Praf in ochii romanilor, impozitul pe marile averi !

Praf in ochii romanilor,
impozitul pe marile averi !

0 49

Lipsa de venituri la Buget aduce in fata romanilor doar declaratii si mai putin solutii. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a vorbit, joi, despre posibilitatea introducerii unui impozit pe averile mari. Sigur pare o contradictie intre actuala promisiune de a mentine nivelul constant pe impozitului unic (16%) si declaratia ministrului. Sebastian Vladescu spune, insa, ca o astfel de masura ar fi dificil de implementat in tara noastra, din cauza faptului ca in Romania sunt multi proprietari, dar majoritatea au un nivel economic scazut.
„In Romania, spre deosebire de alte tari, se pare ca avem o emotie, in zona politica, sa impozitam proprietatile, mai ales ca o mare parte dintre locuitori sunt proprietari de case si autoturisme, dar au un nivel economic foarte scazut. Ideea unei taxe pe averile mari este vehiculata si poate viitorul proiect privind taxarea va include si un capitol privind impozitarea averilor mari”, a afirmat ministrul Finantelor.
Este clar Sebastian Vladescu, unul dintre cei mai bogati ministri din Guvernul Boc IV, nu face altceva decat sa arunce praf in ochii romanilor. Suntem siguri ca nu se vor apuca sa-I impoziteze supraimpoziteze pe Videanu, Berceanu sau alti colegi care au ne-au “spart” cu ce averi au.
O astfel de impozite exista in mai multe tari dezvoltate inclusiv din Europa. De exemplu Franta aplica un Impozit de Solidaritate pe Avere, pentru persoanele a caror avere este evaluata de Fisc la peste 790.000 euro.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.