POVESTE de toamna caldutza… cu Codrutza!

POVESTE de toamna caldutza… cu Codrutza!

0 296
Într-unul din birourile de la etajul II din locaţia de-neinchiriat situată în Piaţa Victoriei Constitutii, racoarea de toamna caldutza se strecura până şi pe sub uşa unde sta scris, cateva cunoscute şi… controversate vorbe: prietenul lui M. Viteazu – zis Zeroni!
Cel mai calatorit in lume trimis al neamului moţăia nedefinit între veghe şi aţipeală, răsucind cu mirare între degete o Scrisoare de răspuns, tocmai primită de la Leul K.W.J., proaspat ales… nou rege al animalelor din Junglă. Şi tot mirându-se Zeroni de facutele si nefacutele basketbalistei, aşa, pe nesimţite l-a luat somnul. Şi a avut un vis dintr-acelea din care parcă nu voieşti a te mai trezi. Se făcea că el, Bursucul uitucul şi
neajutoratul Iepuras, într-o zi s-au hotărât să intre fără frică în Saloon-ul din mijlocul Junglei. Tot în vis… Valeriu Zgonea piepurasul a împins cu putere cele două uşi de la intrare şi învârtind două pistoale pe arătătoarele mâinilor, a strigat piţigăiat:
Care eşti, mă, aici cel mai mare şi mai tare, ca eu vin de la U.E. ?
Leul W.K.J. ignorandu-l pe Bursuc, l-a privit cu simpatie pe Iepuraşul cel tehnocrat şi grizonat, zicându-şi că ar fi chiar haios să-i intre în voie, confirmând că da, el e cel mai mare. Şi atunci Iepuraşul cel grizonat si tehnocrat, umflându-şi muşchiul, îi zise :
Ia treci, mă, acilea, în dreapta mea, să te vadă toţi ăştia!
Leul s-a… conformat cu mişcări greoaie şi Iepuraşul a strigat din nou, întrebând iar cine se crede acum… al doilea intre puternicii Junglei.
Tigroaica, Tigrutza (sau parcă …Codrutza !) i-a intrat şi ea în joc, trecând alături de Iepuraşul cel grizonat si tehnocrat.
Văzându-se cu cele mai puternice personaje ale Junglei de-a stânga şi de-a dreapta sa, Iepuraşul grizonat, uitandu-l pe Bursuc, şi-a umflat iar muşchiul şi a strigat cu toată forţa de care era în stare:
Ia să-l văd, mă, acuma, pe ăla care mai are curajul să se bată cu baiatul-tehnocratul şi să mă dea afară !?Valeriu Zgonea CAP
O, Doamne ! Ce vis frumos avea Iepuraşul cel tehnocat, ce adormise de-a binelea în biroul din Piaţa Victoriei Constitutii… Se simţea mai viteaz chiar decât căpitanul Baba Novac, cel ce-a pornit primul, cu sabia deasupra capului, la atacul de la Rovine…
Un zgomot de paşi l-a trezit însă din beatitudine şi când a deschis ochii, de-a dreapta şi de-a stânga sa nu erau decât…Bursucul mustacios Liviu şi Sfetnicul de taină Codrin, la mirarea cărora a răspuns morocănos :
– Dacă aţi şti voi ce vis frumos am avut…!
d.d.roujan

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.