Poveste de… iarnă, din solicitările ridicole ale lui Coliban către Barna (celălalt)!

Poveste de… iarnă, din solicitările ridicole ale lui Coliban către Barna (celălalt)!

2 85

N-ați ghicit, nu este vorba de Dan Barna, ci este vorba de Barna Tanczos, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Care a venit la Brașov, de fapt să vadă ce s-a ales de fantomatica organizație a maghiarilor, UDMR Brașov, care nu are nici consilieri locali nici județeni. Și pentru că trebuia justificată cumva deplasarea pe banii ministerului, Tanczos s-a întâlnit și cu primarul Brașovului să discute despre arbuștii, tufișurile și copăceii, ariilor protejate pe hârtie. Pentru a nu fi înțeles greșit, protejarea parcurilor și copacilor din interiorul municipiului este vitală pentru brașoveni.

Zonele verzi și parcurile, inamic public pentru gândirea imobiliară
Siluirile aduse mediului ambiental de fostul primar George Scripcaru depășesc orice limite ale unei gestionări cât de proaste ale spațiului verde brașovean.
Frizează penalul și oprobiul public neîntrerupt până la sfârșitul veacurilor. Mă refer la mirifica pădure de pe Dealul Cetății, cea care se înălța falnică obturând o vedere imediată a Cetății Brașovului, dar care punea în valoare misterul acesteia, dezvăluind la ieșirea din cortina sa verde poarta și fațada cetății în toată splendoarea ei medievală. Scripcaru a tăiat-o fără discernământ iar în locul ei au crescut tufișurile și buruienile. Cam ca la Buruienești.
La fel Parcul Tractorul. La fel copacii din jurul blocurilor. Să fie betoane peste tot, să fie betoane la orașe și la sate, și sigur vom avea de toate, expandează gîndirea betonieră a fostului edil. Rezervația Naturală Tâmpa a fost mutilată și i s-au amputat întregi zone împădurite pentru favorizarea mafiei imobiliare din jurul Primăriei Brașov. Este adevărat că un asemenea tip de gândire favorizează asfaltările, ceea ce nu este rău. Pentru străzile Brașovului bineînțeles.

Solicitări aberante adresate unui ministru al defrișărilor
Revenind la Coliban și la Tanczos, solicitările actualului edil ne-ar umple de admirație și entuziasm, dacă n-am ști și cât de nerealizabile și futile sunt acestea. Finanțare pentru ariile verzi protejate din interiorul și din jurul Brașovului. De exemplu pentru fantasmagoricul Parc Brassovia. Terenurile din jurul Brașovului sunt destinate dezvoltării imobiliare. De-aia Primăria și-a tras zonă metropolitană. Acestea aparțin în marea lor majoritate localităților învecinate, orașului Săcele bunăoară, sunt pe teritoriul cadastral al acestora. Iar interiorul municipiului este în totalitate intravilan, așa că o amplă transformare a acestuia în zone verzi este imposibilă.

Fostele platforme industriale nu pot deveni parcuri, ci proiecte imobiliare
O altă aberație ridicolă emisă ca gândire ecologică municipală este transformarea marilor platforme industriale aflate în paragină în parcuri verzi. De exemplu cea de la Rulmentul, IUS, Lemexim, Lubrifin, Romradiatoare, etc. Și acestea vor deveni irefutabil proiecte imobiliare pentru că sunt proprietăți private.
Cine s-ar duce la marginea Brașovului să se plimbe în parcul Rulmentul? Și apoi mai este o problemă în legătură cu sprijinul ministerului Mediului.
Păi UDMR a preluat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, ca să taie pădurile, nu să le protejeze, pentru că Austria și Ungaria, (fostul imperiu Habsburgic), au nevoie de buștenii românești.
Vezi ce-au făcut samsarii forestieri ai UDMR cu pădurile din Harghita și Covasna. Cum să-ți imaginezi că udemeristul Tanczos se va avânta cu entuziasm în proiectele verzi ale Brașovului?  Praf în ochii proștilor și demagogie ieftină de mahala, adică guvernarea coabitantă cu UDMR.

Libiu Mateescu      

COMENTARII

  1. „Scripcaru a tăiat-o fără discernământ iar în locul ei au crescut tufișurile și buruienile”…
    – pardon: au răsărit tot felul de vile și bloculețe, mai ales pe versantul de răsărit, cel de apus fiind și el vândut cu tot cu serpentinele și pădurea rămasă, încă din 2007 prin HCL nr. 999/19.11.2007.

  2. corect, unguru a fost si sef la hockey si numai mizerii a facut.
    multe porcarii a facut moldoveanu de scripcaru si sleahta lui, daca scapa ca basescu, inca odata ne meritam soarta.
    domnu mateescu aruncati va un ochi si peste feuda zoo unde pastoreste un nebun de legat fost sofer a lu atomei, alt profitor

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.