Potentialul turistic al Romaniei a crescut dupa aderarea la UE

Potentialul turistic al Romaniei a crescut dupa aderarea la UE

0 231

Potrivit Asociatiei Operatorilor de Turism, potentialul turistic al Romaniei, atat ca oferta, cat si din punct de vedere al numarului de turisti romani, a crescut substantial in ultimul timp.


Secretarul general al Asociatiei Operatorilor de Turism si agentiilor de Voiaj din Uniunea Europeana (ECTAA) a afirmat ca valoarea tarii noastre in industria turismului a crescut mai ales dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.


?


Alte tipuri de turism


La Bucuresti se desfasoara, in aceste zile, cea de-a 95- a Adunare Generala a asociatiei, organizatie care reprezinta interesele a peste 120.000 de operatori de voiaj si turism din Uniunea Europeana. Presedintele acestui for a subliniat ca Romania poate exploata si alte tipuri de turism, complementare celui de tip estival, ca sa atraga un numar cat mai mare de vizitatori. El a dat exemplu orasul Sibiu, care a devenit o atractie turistica anul acesta prin calitatea de capitala culturala europeana.


Presedintele asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, Dragos Atanasiu, a afirmat ca anul acesta se spera ca numarul turistilor straini in Romania sa ajunga la 2,4 milioane – o crestere substantiala fata de cele 1,6 milioane inregistrate in 2006.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.