Posta Romana trece la concedieri!

Posta Romana trece la concedieri!

0 84

Posta Romana va continua procesul de reorganizare a activitatii prin comasarea unor subunitati postale, ceea ce va atrage o reducere a numarului de personal, a declarat miercuri pentru HotNews.ro Daniel Neagoe, directorul general al companiei.
In bugetul de venituri si cheltuieli pe 2011 aprobat prin Hotarare de Guvern in data de 23 martie se preconizeaza ca pana la sfarsitul acestui an numarul de angajati din Posta Romana va fi de 32.663 salariati.
In luna februarie din acest an, numarul mediu de angajati din Posta a fost de 34.203 persoane.
La data de 31 decembrie 2010 numarul efectiv al salariatilor a fost de 34.707 persoane.
„In anul 2011, Posta Romana va continua procesul de reorganizare a activitatii prin comasarea unor subunitati postale, ceea ce va atrage de la sine o reducere a numarului de personal. In acest sens, se are in vedere dinamica si fluctuatia locurilor de munca intr-o companie cu cateva zeci de mii de angajati. In eventualitatea disponibilizarilor s-au bugetat salarii compensatorii care se vor acorda in functie de vechimea in sistemul de Posta, conform prevederilor Contractului Colectiv de Munca 2008-2018”, a declarat Dumitru Daniel Neagoe, directorul general al Postei Romane.
Practic, Posta Romana se va disponibiliza pana la sfarsitul anului 2011 peste 2.000 de salariati. La cei 507 de salariati “disparuti” din evidenta in primele doua luni ale anului se vor mai adauga inca 1.540 de persoane (total disponibilizari -2044).
Datele de la Ministerul Finantelor arata ca in 2009 compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 1,43 miliarde lei si o pierdere neta de peste 180 milioane lei.

Va reamintim ca In luna iunie a anului trecut, autoritatile au aprobat prin Hotarare de Guvern strategia de restructurare a Postei Romane. In urma masurilor de redresare financiara formulate in acest document, Posta Romana ar trebui sa ajunga la un profit brut de peste 50 milioane de lei in 2014.
Societate comerciala cu capital majoritar de stat, Posta Romana (CNPR) are ca actionari statul roman, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor – MCSI- (75% din actiuni) si Fondul Proprietatea (25% din actiuni).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.