Porsche, Jaguar si Volvo vor fi fabricate la Dej

Porsche, Jaguar si Volvo vor fi fabricate la Dej

0 47

Fabricile de automobile din Vest si-au inceput migratia spre est. Astfel se face ca mule dintre companiile de renume mondial au decis s-ai mute productia in tara noastra, in diferite orase, fara prea mare putere economica pe plan european.
Asadar, Conducerea Arc Parc, firma care administreaza singurul parc industrial privat din judetul Cluj, a anuntat ca grupul german Kolbenschmidt Pierburg AG intentioneaza sa realizeze, prin intermediul KS Aluminium Technologie, o unitate de productie de bloc-motoare pentru automobilele Porsche, Jaguar si Volvo.
Numai compania Porsche va crea in zona un numar de 700 de locuri de munca.
Se pare ca beneficiile pe termen lung pe care aceasta investitie le va oferi zonei sunt mult mai mari. Conform directorului Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, Daniel Don, investitia grupului german va genera 5.000 de locuri de munca in Dej.
“Fabrica care va face motoare pentru Porsche se va intinde pe o suprafata de 15 hectare, iar faptul ca producatorul german va deschide o facilitate in judetul Cluj a determinat deja alti constructori sa se intereseze de zona Dejului, pentru a investi in viitor aici”, a declarat pentru ZF Transilvania Adriana Cristea, directorul general Arc Parc.
Investitia de la Dej vine dupa ce judetul Cluj a pierdut doua investitii majore din domeniul automobile. Cel mai important proiect a fost acela al companiei germane Mercedes. Concernul auto german Daimler intetiona sa construiasca in Cluj o fabrica de 800 mil. euro, nemtii optand dupa mai multe luni de analiza pentru amplasarea noii capacitati de productie in Ungaria, la 80 km de Budapesta. Oficialii Mercedes au declarat ca in Romania nu pot avea controlul timpilor de livrare si desi conditiile oferite de Romania erau mai bune motivul pentru care au ales Ungaria este faptul ca ei au autostrazi, pe cand, in Romania, Autostrada Transilvania este inca in stadiul de proiect de succes, dar pe hartie.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.