Porcii, sacrificati dupa normele UE

Porcii, sacrificati dupa normele UE

0 281

Joi, 21 decembrie, in in zona Bran-Moieciu, la 11 pensiuni a fost organizat evenimentul ,,OBICEIURI DE CRACIUN IN JUDETUL BRASOV” de catre Consiliul Judetean Brasov, Institutia Prefectului, Agentia de Dezvoltare Durabila a Judetului Brasov si Centrul pentru Conservarea si Valorificarea Traditiei Populare Brasov. Astfel, la 11 pensiuni din zona au fost organizate 11 sacrificari de porci de catre 11 echipe apartinand unui numar de 11 primarii din judet. Organizatorii au impus participantilor un regulament de la care nimeni nu a avut voie sa se abata. Regulamentul a avut in vedere sacrificarea porcilor fara violenta, cu produceri de traume asupra animalelor si conform normelor europene impuse in domeniu.


?


Sacrificari cu lautari


Totul a inceput la primele ore ale diminetii, cand porcii au fost adusi cu camionul si repartizati echipelor la cele 11 pensiuni. De exemplu, la Pensiunea „Maria” din Bran, gazdele au dat jos din camion porcii cu lautari, reusind sa acopere guitatul patrupedelor.


Un juriu format din reprezentanti ai Consiliului Judetean Brasov, Agentiei de Dezvoltare Durabila si mass-media au trecut pe la cele 11 echipe si au apreciat felul in care a fost sacrificat animalul, transat si apoi preparate bucatele.


Deschiderea oficiala a evenimentului a avut loc in prezenta primarilor din Bran si Moieciu si a oficialitatilor judetene.


Presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, insotit de consilieri judeteni si alte personalitati ale Brasovului, a participat la acest eveniment, dupa care la Craiasa Muntilor (Moieciul de Sus), a avut loc un spectacol folcloric de exceptie si au fost inmanate diplomele.


Produsele rezultate din transarea si prepararea carnii au fost distribuite familiilor nevoiase.


Vom reveni cu amanunte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.