Popa Tokes contra tinerii din UDMR

Popa Tokes contra tinerii din UDMR

0 58

?


Ultima mare problema interna a UDMR este capul de lista pentru alegerile europarlamentare. Este asa?pentru ca la marea presiune pusa pa aceasta candidatura de catre „batranul” pastor Laszlo Tokes s-a mai adaugat si gravele acuze de tradare care planeaza pe capul de lista – „tanarul” Zsolt Nagy.


Daca algoritmul politic impune ca un ministru de la UDMR nu poate fi inlocuit decat de un alt membru al formatiunii, asa este si in interiorul formatiunii, un tanar este inlocuit cu un alt tanar (a se vedea schimbul la „comunicatii” Zsolt Nagy cu Iuliu Winkler).


Referitor la posibile schimbari ale candidatilor UDMR pentru Parlamentul European (PE), unde Nagy Zsolt este cap de lista, Marko Bela a afirmat ca, deocamdata, nu au fost discutii pe aceasta tema, afirmand ca informatiile aparute in presa pana acum pe aceasta tema sunt simple speculatii.


Acesta a reamintit locul intai pe lista Uniunii a fost castigat printr-un concurs intern, precizand ca ordinea sau candidatii pot fi schimbati doar in urma unor negocieri care se vor purta cu organizatiile care sustin candidatura pentru PE a episcopului reformat Tokes Laszlo.


In legatura cu discutiile dintre UDMR, Tokes Laszlo si reprezentantii organizatiilor care il sustin pe episcop, Marko Bela a mai spus ca, deocamdata, invitatiile la dialog si negociere pe care le-a lansat, au ramas fara niciun raspuns.


Daca pana la sfarsitul acestei saptamani nu se vor intalni, acest lucru nu mai este posibil decat in a doua jumatatea lunii august, datorita plecarii in concediu, putin inainte de sfarsitul lunii iulia a.c., a lui Marko Bela.


Amanarea discutiilor nu pare a fi o problema pentru UDMR. Desi episcopul Tokes pare a se afla, la prima vedere, intr-un usor avantaj, dand impresia ca nu are nici o problema in a controla ostilitatile, lucrurile nu stau chiar asa. Asaltul tinerilor in UDMR, tineri care vin puternic din spate, cu sprijin serios, logistic si economic, din partea noilor aristocrati maghiari (Borbely, Frunda, Marko, Verestoy etc.), vor spulbera pretentiile orgolioase ale episcopolui.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.