Ponta: Un nou imprumut o crima impotriva poporului roman

Ponta: Un nou imprumut
o crima impotriva poporului roman

0 68

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca un nou imprumut de la FMI reprezinta o crima impotriva poporului roman, in conditiile in care actuala putere foloseste acesti bani pentru a „cumpara” un an de stat in functie, transmite Mediafax.
„Daca e sa luam din nou un imprumut, oamenii trebuie sa stie de ce luam banii, la ce folosesc si cum ii dam inapoi. Daca il intrebam acum pe domnul Boc sau pe noul ministru de Finante cum si de unde dam banii pe care deja i-am luat, habar nu au. Daca vor sa mai ia alti bani ca sa mai cumpere un an de stat la putere, e o crima impotriva poporului roman si a viitorului nostru”, a precizat Ponta.
Liderul social-democrat l-a criticat totodata pe seful statului, Traian Basescu, apreciind ca acesta ia in calcul contractarea unui nou imprumut pentru a folosi banii pentru „afacerile personale” si pentru „afacerile PDL si ale prietenilor sai”.
Solicitat sa comenteze declaratia lui Traian Basesc privind posibilitatea contractarii unui nou imprumut de la FMI, Ponta a raspuns: „Este tipica pentru Traian Basescu: dupa el, potopul! Daca poate sa ne indatoreze pe urmatorii 100 de ani si sa platim noi, ceilalti, e foarte bine, iar banii ii va folosi ca si pana acum pentru afaceri personale, ale PDL si prietenilor. Ne vom opune prin toate mijloacele”.
Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Cotroceni, la intalnirea cu seful Misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, ca in luna octombrie va trebui analizata posibilitatea discutarii unui nou acord cu FMI.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.