Ponta: în cazul unui accident cine doriţi să vă salveze: Raed...

Ponta: în cazul unui accident cine doriţi să vă salveze: Raed Arafat sau de Vlad Voiculescu şi Dacian Cioloş?

0 103

Vă mai amintiţi ce a determinat căderea Guvernului (SIE) Mihai Răzvan Ungureanu? Paranteză – am spus guvernul SIE deoarece curiculum vitae al lui MRU sună aşa: ,,Mihai Răzvan Ungureanu (n. 22 septembrie 1968, Iași) este un istoric, diplomat și politician român, fost director al Serviciului de Informații Externe al României între anii 2007-2012 și 2015-2016, iar între anii 2004-2007 a fost ministru de externe al României. A fost prim-ministru al Guvernului României între 9 februarie 2012 și 7 mai 2012. (…) Din 1985 și până la Revoluția din 1989 a fost membru în Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist„.
Aţi remarcat: fostul lider al Uniunii Tineretului Comunist Român pe vremea lui Ceauşescu a avut ulterior următorul traseu: şef SIE – Premier – şef SIE.
Ştim pe baze de competenţe prin implicarea tinerilor în politica progresistă, etc şi alte bazaconii.
Păi căderea Guvernului SIE / MRU s-a datorat unur proteste pornite şi de la faptul că preşedintele de atunci, Traian Băsescu dar premierul MRU au dorit schimbarea lui Raed Arafat. Ori sistemul nu uită şi nu iartă umilinţa.

Reveniţi la butoane prin intemediul penetratului PNL (nu că la PSD era altfel, numai că acolo existau influenţe şi de la SRI şi de la SPP şi de la alte servicii) generalii cu pensii speciale se răzbună pe singurul care a făcut ceva eficient pe bani privaţi iniţial în sistemul de sănătate. Cum s-ar spune în Maramureş ,,Serviciile n-au muritu, doar puţin s-or odihnitu
De aceea am privit cu simpatie cum liderul Pro România Victor Ponta sugerează că Vlad Voiculescu, fostul ministru tehnocrat al Sănătății, și Dacian Cioloș ar avea interese în înlăturarea lui Raed Arafat. Ponta a lansat pe Facebook mai multe întrebări după ce Arafat a anunțat că nu demisionează și pleacă din țară dacă o să fie îndepărtat din funcție.

„Foarte multi oameni de buna credinta mă intreabă :
1. Cine plăteşte atatea milioane de euro pentru campania politica non stop a lui Vlad Voiculescu împotriva lui Raed Arafat şi de ce ?
2. De ce este atât de disperat Dacian Ciolos să il pună pe Vlad Voiculescu candidat la Primaria Bucureşti- de ce luptă fară ,,mănuşi” şi cu orice preţ împotriva USR şi a lui Nicusor Dan (care cu sigurantă este mult mai pregătit după atâţia ani şi obtine oricând un numar triplu de voturi fata de VV) dar şi împotriva PNL / ce il face pe Cioloş atât de dependent de Voiculescu?
3. Dacă Raed Arafat este atât de vinovat de ceea ce s-a întâmplat la ,,Colectiv” ( ceea ce eu nu cred ) de ce in 2016 cand Cioloş era Prim Ministru şi Voiculesc Ministrul Sănătăţii nu l-au schimbat din funcţie? De ce războiul lor cu Arafat a inceput doar cand VV şi-a dat seama că nu mai ajunge iar şef la Ministerul (şi Bugetul de multe miliarde de euro) al Sănătăţii şi că nu are absolut nicio calitate care sa îl recomande ca Primar General (adica Şef peste Bugetul a 19 Spitale care sunt in Bucuresti în subordinea Primariei)?
4. Deşi toate rapoartele unor experti internaţionali arată că Sistemul de Intervenţii în Situaţii de Urgenţă din Romania ( inclusiv Serviciul de Ambulanţă unde Alice Grasu face minuni cu resurse limitate) a evoluat enorm în ultimii ani de ce au declanşat Cioloş şi Voiculescu un atac atât de virulent împotriva Serviciului şi a celui care l-a infiinţat si condus in toti acesti ani ? Vor sa il privatizeze?

Sunt mari firme din Franta care vor sa preia activitatea acestuia? In 2012-2015 in ISU s-a investit enorm din bani europeni si din banii romanilor ! Dacă ceva mergea greşit de ce nu au făcut nimic în 2016 când erau la Guvernare ? Oare vor Cioloş şi Voiculescu că tot ce s-a investit sa ajungă la nişte ,,investitori” din străinatate ?
5. Voiculescu foloseste tragedia oamenilor de la “Colectiv” in modul cel mai cinic si lipsit de scrupule pentru ambitiile sale politice legate de Primaria Bucuresti ; ce altceva il recomanda pentru acesta functie atat de importanta? Cât de mare este miza dacă din acest motiv se rupe Alianţa USR cu Plus şi incep lupta cu PNL? Cum va returna sumele colosale investite în campania lui în ultima perioada – cine şi de ce a dat milioane de euro pentru un politician necunoscut şi necarismatic , fără şanse serioase într-o campanie electorală corectă?
6. Este Raed Arafat “ultima reduta” împotriva razboiului prin care Voiculescu şi Cioloş vor sa pună stăpănire pe Sistemul de Săntatate al României ( inclusiv Sistemul de Interveţii în Situaţii de Urgenţă) – o miză de 6 miliarde de euro / anual ? Sau este Raed Arafat ,,cadavrul” pe care vrea să se urce Vlad Voiculescu ca să îl indeparteze pe Nicusor Dan din cursa pentru Primăria Bucuresti şi să intre în lupta cu candidatul PNL şi bineînţeles, cu Gabriela Firea?

Acestea sunt cateva dintre întrebările pe care le primesc cel mai des de la oameni / eu nu voi raspunde (deocamdata) pentru ca vreau sa ascult opiniile dvs ! Vă incurajez să îmi raspundeţi argumentat ( pro si contra) – şi vă rog să ii ignoraţi pe “postacii” platiti să injure, acuze si să repete lozinci stupide!
Încă o întrebare ( evident retorica) – de data aceasta de la mine : dacă dvs, familia, cunoscutii sau vecinii dvs ar fi implicati într-un accident de orice fel , aţi prefera ca interventia să fie coordonata de Raed Arafat sau de Vlad Voiculescu si Dacian Cioloş? Qed”, este mesajul lui Ponta.

Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.