Ponta: Guvernul omoara consiliile judetene si primariile

Ponta: Guvernul omoara consiliile judetene si primariile

0 210

Balbaielile si lipsa unor masuri concrete din partea guvernantilor, in aceste zile de potop si inundatii, obliga Opozitia la un anumit tip de declaratii. Presedintele Partidului Social Democrat, Victor Ponta, a declarat, sambata, la Zvoristea, una dintre comunele sucevene afectate de inundatii, ca in cazul in care Guvernul nu va lua, pana in toamna, masuri concrete care sa conduca in viitor la evitarea unor astfel de calamitati, PSD va lua initiativa de a materializa o serie de solutii, dupa ce vor fi identificate eventualele nereguli, dar si necesitatile din bazinele hidrografice cu potential inundabil foarte mare.
„Deocamdata nu au avut (n.r. – initiative). O sa facem noi, daca nu fac pana in toamna. Ei deocamdata stiu doar sa taie. De data asta, aici, pentru zonele astea, nu trebuie taiat. De data asta, pentru zonele astea trebuie adaugat (…) O sa avem si noi initiative si o sa-i sprijinim si in comisiile de buget finante si cu tot ceea ce tine de noi. Pe asa ceva nu facem opozitie. Pe asa ceva chiar cred ca trebuie sa puna toata lumea umarul”, a spus Ponta.

Pe cand o rectificare bugetara “
Fara o presiune reala din partea Opozitiei Guvernul va trece la realizarea rectificarii bugetului. Declaratiile de pana acum a premierului sunt doar in perimetrul promisiunilor si a angajamentelor. Sunt modificari majore atat in zona veniturilor (majorarea TVA, cresteri de accize, impozite etc.) si a cheltuielilor care trebuiesc reflectate, nu numia pentru transparenta, intr-o rectificare bugetara.
Victor Ponta a declarat ca, social-democratii vor sustine rectificarea bugetului care va prevedea redirectionari de sume avand ca scop masuri de prevenire a inundatiilor si dezastrelor.
„Noi o sa sprijinim orice rectificare a bugetului care sa aiba o finalitate (…) nu doar sa reparam ce s-a stricat acum, ci, daca putem, sa evitam sa nu se mai intample si la anul si peste doi ani”, a spus Ponta.
El a criticat decizia Guvernului de a micsora bugetele locale in trimestrul al treilea care, in opinia lui Ponta, „omoara toate consiliile judetene si primariile”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.