Polul de dreapta, o harababura ideologica.

Polul de dreapta, o harababura ideologica.

0 211

Un nou CDR a aparut la orizontul politic romanesc??


Pana la sfarsitul acestei luni, liderii PNTCD, PNL si AP vor semna un protocol prin care vor consfinti formarea Polului de Dreapta. Noua constructie reprezinta insa, in opinia analistilor politici, o formula nefunctionala, incompatibila ideologic, un melanj nefericit de doctrine contradictorii.


Astfel, PNTCD si AP sunt partide de orientare populara, in timp ce PNL si PLD sunt constructii politice liberale. In mod practic, pentru o functionare reala a noii structuri, cineva trebuie sa cedeze in implementarea propriilor principii si idei. Intrucat AP si PNTCD se afla momentan intr-un con de umbra, invizibile in sondaje, motorul Polului nu poate fi altul decat Partidul National Liberal, aflat insa si el pe o traiectorie descendenta.


Singurul argument care ramane pertinent in realizarea uniunii acestor formatiuni consta in existenta unui electorat de dreapta care cauta o forta care sa il reprezinte.


Batalia pentru realizarea cate unui ?POL pe dreapta, pe stanga, pe centru si …, pe celelalte… le tinem la secrete, este practic batalia dintre «baietii destepti» care in foamea?dupa banul public lanseaza perdele de fum ideologic.


?


Nina Adam


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.