Politistii vor mai multa lumina in oras

Politistii vor mai multa lumina in oras

0 48

32 de zone din Brasov au nevoie de mai multa lumina pentru a descuraja infractorii. Trei sferturi din totalul infractiunilor din oras se petrec in timpul noptii mai ales in zonele periferice si in parcari rezidentiale. Politia Municipala a propus consiliului local cateva masuri pentru cresterea gradului de siguranta a cetatenilor. Primaria deruleaza deja doua astfel de programe finantate din fonduri europene.
„Lumina inseamna siguranta”, este motto-ul care ii ghideaza pe politistii brasoveni in materie de linistea cetatenilor, mai ales pe timpul noptii. Chiar daca in ultimii ani municipalitatea a facut investitii importante in extinderea si modernizarea sistemului de iluminat public, exista inca zone ramase in semiintuneric, speculate de hoti, unde politistii au de furca mai mult decit si-ar dori. Pentru cresterea sigurantei si descurajarea fenomenului infractional politia a propus si instalarea de camere de supraveghere performante la toate institutiile de invatamant dar si in intersectii. Primaria deruleaza deja doua proiecte cu fonduri europene in valoare de 15 milioane lei, care vizeaza tocmai sporirea gradului de siguranta al cetatenilor. Este vorba de instalarea de echipamente de siguranta, supraveghere si alerta in zece unitati de invatamint din municipiu, precum si modernizarea sistemului de iluminat public si realizarea unei solutii integrate de telegestiune.
In aceasta perioada efectivele de politisti din strada alaturi de jandarmi si politie locala vor creste cu 25-30%. In prezent, aproape 200 de oameni de ordine se afla in strada 24 de ore din 24 de ore. 35 dintre ei sint patrule, restul fiind politisti in civil sau in uniforma cu misiuni in zone aglomerate.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.