Politia rutiera nu are minivacanta

Politia rutiera nu are minivacanta

0 57

Peste 3.200 de politisti rutieri, sprijiniti de lucratori de la formatiunile de ordine publica, vor actiona, zilnic, in perioada 30 aprilie – 4 mai, pentru fluidizarea circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere grave pe principalele drumuri, catre punctele de trecere a frontierei si in marile orase, informeaza un comunicat al Centrului Infotrafic.
De asemenea, drumurile care leaga Capitala de Brasov si de litoral vor fi supravegheate si din elicopterele Inspectoratului de Aviatie al MIRA.
Pe de alta parte, a fost intarita capacitatea de actiune a Serviciului Politiei Rutiere Constanta, prin detasarea temporara a mai multor autospeciale dotate cu aparatura de supraveghere a traficului si masurare a vitezei. Astfel, pe cele doua autostrazi vor actiona mai multe astfel de autospeciale, aduse din judetele invecinate, precizeaza comunicatul.
Centrul Infotrafic atrage atentia conducatorilor auto ca incepand de miercuri dupa-amiaza, traficul rutier se va intensifica in special pe segmentul Bucuresti – Brasov al DN1, pe cele doua autostrazi si pe celelalte drumuri care duc spre zonele de importanta turistica.
Pentru evitarea aglomerarii anumitor tronosane de drum pentru DN 1 Bucuresti-Brasov, politistii ii sfatuiesc pe conducatorii auto sa aleaga rutele alternative: DN 1 A Bucuresti – Buftea – Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele – Brasov si DN 71 Bucuresti – Targoviste – Pucioasa – Fieni – Sinaia.
Celor care au ales sa-si petreaca zilele libere in strainatate sau la o distanta mare de casa, Politia Rutiera le recomanda sa isi fragmenteze deplasarile, alternand sofatul cu perioade de repaus, pentru a preveni producerea unor evenimente rutiere provocate de oboseala si de diminuarea capacitatii de concentrare la volan.
De asemenea Politia Rutiera le recomanda soferilor sa adapteze permanent viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, sa mareasca distanta de siguranta in mers, intre autovehicule, sa evite depasirea coloanelor de autovehicule si sa foloseasca luminile de intalnire inclusiv pe parcursul zilei.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.