PNL si PSD lucreaza in secret la modificarea Constitutiei

PNL si PSD lucreaza in secret la modificarea Constitutiei

0 124

PNL si PSD lucreaza de zor la modificarea Constitutiei, astfel incat Romania sa fie transformata in regim parlamentar, iar rolul presedintelui sa fie decorativ.


La acest proiect lucreaza doua echipe separate, ale partidelor amintite potrivit declaratiilor a patru deputati din ambele grupuri parlamentare, care au tinut sa-si pastreze anonimatul.


Cele doua partide vor sa gaseasca solutii pentru trecerea modificarii Constitutiei atat prin Parlament, unde e nevoie de cel putin doua treimi din numarul membrilor fiecarei Camere, cat si la referendumul necesar. 


Cristian Diaconescu, purtator de cuvant al PSD, a admis ca ieri urma sa aiba loc prima intalnire a grupului de lucru al PSD, una dintre tinte putand fi transformarea Romaniei in republica parlamentara.


Daca tot vor sa schimba Constitutia, lucru necesar dat fiind blocajele din ultima vreme si ambiguitatile ce au fost introduse pentru protejarea lui Ion Iliescu, ar trebui sa fie redus si numarul parlamentarilor si o mai clara definire a rolului celor doua camere (Camera Deputatilor si Senat).


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.