PNL-istul Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR?

PNL-istul Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR?

0 196

O mare surpriza se intrezareste in Campania de schimbare a CA BNR. Dispare Daianu si apare Bogdan Olteanu ca propunere de ultima ora a PNL pentru postul de viceguvernator al BNR.
Comisiile parlamentare de buget-finante i-au avizat, marti, in functiile de viceguvernatori ai Bancii Nationale a Romaniei (BNR) pe Cristian Popa si Bogdan Olteanu. Noul CA al BNR va fi condus de Mugur Isarescu, primviceguvernator Florin Georgescu, viceguvernatorii Cristian Popa si Bogdan Olteanu si ii va avea ca membri pe Nicolae Danila, Napoleon Pop, Agnes Nagy, Dinu Marin si Virgil Stoenescu, potrivit Mediafax. Propunerile vor fi votate, miercuri, in plenul Parlamentului.
In schimb, Lucian Croitoru, Daniel Daianu si Silviu Cerna au primit aviz negativ si nu vor face parte din CA al BNR. Este clar, dupa eliminarea PSD de la guvernare, avem de-a face cu o noua majoritate parlamentara

Bogdan Olteanu a fost ministru delegat pentru relatia cu Parlamentul si presedinte al Camerei Deputatilor in precedenta legislatura si este in prezent vicepresedinte al Camerei Deputatilor si membru in Comisia pentru buget, finante si banci, din aprilie 2009.
Din 1998 este avocat si membru al Baroului Bucuresti MBA. Activeaza ca avocat in cadrul Societatii civile de avocati Gorghiu Pop&Asociatii.

Cum a ajuns juristul Bogdan Olteanu candidat?
Reamintim ca inainte de Olteanu, liberalii il sustinusera pe profesorul de economie Daniel Daianu, insa propunerea a cazut din cauza ca PNL nu obtinuse postul de viceguvernator vizat.
Surse parlamentare au declarat pentru HotNews.ro ca nominalizarea lui Bogdan Olteanu in functia de viceguvernator este rezultatul unui troc direct intre Bogdan Olteanu si Viorel Hrebenciuc.
Initial, PSD si PD-L decisesera in Coalitie sa fie sustinut Daniel Daianu. Dupa destramarea Coalitiei, PSD a rupt intelegerea initiala cu PD-L si, vrand sa se razbune, l-a nominalizat pe Olteanu. Aceleasi surse sustin ca Viorel Hrebenciuc a negociat direct cu Bogdan Olteanu propunerea acestuia pe post.
De altfel, pe timpul guvernarii PNL, cand Bogdan Olteanu era presedintele Camerei Deputatilor, Victor Hrebenciuc negocia direct cu acesta interesele PSD.
O astfel de schimbare pare o pierdere in Politica, Bogdan Olteanu facea o figura aparte fata de cei din generatia sa, dar, sa fim optimisti, poate ca fi un castig pentru echipa de conducere a BNR

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.