Ploi, lapovita si ninsoare. Soferi, prudenta!

Ploi, lapovita si ninsoare. Soferi, prudenta!

0 255

O atentionare „cod galben” – fenomen meteo periculos – a fost trimisa de catre Ministerul Mediului (MMGA) – autoritatilor locale din judetele Vrancea, Buzau, Braila, Galati si Tulcea, zone pentru care sunt prognozate precipitatii abundente in urmatoarele doua zile, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare.


Potrivit Centrului pentru Situatii de Urgenta din cadrul MMGA, in zilele de 3 si 4 ianuarie, in sud-estul tarii, vor cadea precipitatii insemnate cantitativ, sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, cu maxime ce pot atinge 50 litri/ metrul patrat.


De asemenea, a fost prognozata o intensificare a vantului in Moldova, Baragan si Dobrogea, zone in care va ninge viscolit.


?


Politia rutiera avertizeaza


Politia Rutiera le recomanda soferilor sa conduca prudent, cu viteza redusa, adaptata la conditiile de drum, in special pe drumurile din nord-vestul tarii, zona in care se anunta precipitatii si temperaturi scazute in urmatoarele zile, ceea ce favorizeaza aparitia ghetii si poleiului.


De asemenea, soferii sunt sfatuiti sa evite bruscarea comenzilor autovehiculului, in special a directiei, precum si franarile bruste, sa foloseasca frana de motor pe drumuri cu carosabil alunecos si sa pastreze o distanta suficienta fata de autovehiculul din fata, pentru a putea opri in conditii de siguranta.


Totodata, Politia le recomanda soferilor sa porneasca la drum cu masini echipate de iarna si sa se informeze despre conditiile meteo si starea drumurilor, apeland unul dintre numerele de telefon: 9360, 315.75.66, 318.66.09 sau 318.66.31 ale Comandamentului Central de Iarna.


In aceste zile se circula in conditii de iarna pe portiuni de drum de pe DN 2D (km 83-101; judetele Vrancea si Covasna), DN 7A (km 40+000-81+025 Voineasa – Obarsia Lotrului – Petrosani), DN 18 (km 20-35 Gutai; km 160-193 Borsa, judetul Maramures-Carlibaba, judetul Suceava), si pe DN 67C (km 26-34 Novaci-Ranca, judetul Gorj).


De asemenea, se circula cu dificultate pe portiuni de drum din judetele Cluj, Bistrita Nasaud, Maramures, Alba, Suceava, Iasi, Covasna, Harghita, Mures, Brasov, Timis, Arad, Hunedoara, Caras-Severin (drumurile sunt umede, inregistrandu-se precipitatii sub forma de ploaie).


In judetele Bihor (Magura) se inregistreaza lapovita, iar in judetul Maramures se inregistreaza si lapovita si ninsoare (Borsa).

Pe artere din judetele Bihor (Stei), Alba (Campeni), Maramures (Borsa), Bistrita-Nasaud (Rodna) vizibilitatea este redusa (sub 50-100 metri) din cauza cetii.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.