PLD se pregateste de Congres

PLD se pregateste de Congres

0 90

Pentru sambata este programata primul congres din istoria Partidului Liberal Democrat. Candidati fara concurenta pentru principalele functii din partid sunt Theodor Stolojan, Valeriu Stoica si Gheorghe Flutur. Fostii platformisti vor mai vota, sambata, programul politic, statutul si rezolutia partidului.


Liberal democratii au optat pentru o formula de conducere alcatuita dintr-un presedinte si un presedinte executiv. In plus, partidul va avea si un Consiliu National de Coordonare, care va fi condus tot de un presedinte si care va elabora strategia PLD in domenii precum politica externa, agricultura si politicile publice. Pentru functia suprema in partid unic candidat este Theodor Stolojan, in vreme ce pentru celelalte doua functii, singurii care si-au depus candidaturile sunt Gheorghe Flutur si Valeriu Stoica.


Structura de conducere a PLD mai include un secretar general, 7 vicepresedinti, 8 secretari executivi pe regiuni de dezvoltare si patru membri simpli. Pentru fiecare dintre aceste functii s-au inscris in cursa mai multi liberal-democrati .


Functiile de vicepresedinti sunt impartite pe mai multe domenii de activitate: organizarea si dezvoltarea partidului, resurse umane, strategii de comunicare si imagine, probleme institutionale si juridice, mediul de afaceri, relatia cu societatea civila, probleme politice si relatii internationale.


Senatorul de Brasov Nicolae Vlad Popa candideaza pentru functia de secretar regional pentru zona Centru.


Termenul de depunere a candidaturilor a exprirat joi, la ora 21,00.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.