Plasture revolutionar

Plasture revolutionar

0 159

Un plasture revolutionar a fost creat special pentru persoanele care se tem de ace si de durerea provocata de injectiile obisnuite, informeaza dailymail.co.uk.
De marimea unui timbru, acest plasture contine zeci de ace a caror lungime este de cateva fractiuni dintr-un milimetru, echivalentul grosimii unui fir de par.
Dupa ce sunt impregnate cu medicamente, acele pot sa ajunga suficient de adanc in piele pentru a elibera tratamentul, dar nu suficient de adanc pentru a atinge nervii si a provoca durere.
Cercetatorii americani considera ca acest plasture ar putea fi de ajutor persoanelor afectate de degenerarea maculara, o boala specifica varstei a treia, principala cauza a orbirii la persoanele in varsta.
Desi noile medicamente pot sa amelioreze starea pacientilor, ele trebuie sa fie injectate in ochi, in fiecare luna. Aceasta operatiune ar putea fi relativ usor de realizat prin folosirea unor astfel de plasturi.
Studiul a fost realizat de cercetatorii americani de la Georgia Institute of Technology din Atlanta si a fost prezentat in timpul conferintei anuale a American Chemical Society.
Testele pe pacienti umani urmeaza sa inceapa in 2010.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.