Pista de biatlon de la Cheile Gradistei – o bijuterie unicat

Pista de biatlon de la Cheile Gradistei – o bijuterie unicat

0 124
Pista de biatlon de la Cheile Gradistei este singura locatie privata de acest fel din lume. Obiectivul care va gazdui probele de biatlon de la FOTE are un poligon cu 30 de tinte, sapat in stanca, tribune cu peste 1.000 de locuri, vestiare si dotari de ultima ora. Proprietarul vrea sa aduca pista la lungimea de 4000 de metri, pentru ca aici sa poata avea loc si intreceri de Cupa Mondiala.
Singura pista privata de biatlon din lume care poate gazdui intreceri internationale se afla la Cheile Gradistei. Ovidiu Garbacea, un prosper om de afaceri si fost sportiv de performanta, a construit nu numai statiunea devenita celebra in tara si chiar si in strainatate, dar si o baza sportiva de exceptie. Aici se afla un teren de fotbal, mai multe terenuri de handbal, baschet sau tenis si o pista de biatlon. Aceasta din urma este perla bazei, cu un poligon cu 30 de tinte, sapat in stanca, cu tribune cu peste 1.000 de locuri, vestiare, locuri pentru presa cu internet, cabinet medical si antidoping, mini-baruri unde se vor gasi gustari si ceai fierbinte. Totul este la cele mai inalte standarde, desi nicaieri o persoana sau firma privata nu a mai construit asa ceva.
Pista are o lungime de 3.300 de metri, desi pentru FOTE sunt necesari 2.500 de metri la baieti si 2.000 de metri la fete. Ovidiu Garbacea isi doreste sa mareasca pista cu inca 700 de metri pentru ca aici sa poata fi gazduite chiar intreceri de Cupa Mondiala sau olimpice. Pentru aceasta va mai fi nevoie si de automatizare in poligonul de tragere, insa aceasta investitie mai poate astepta si nu este atat de mare.
Pe langa pista de biatlon si terenurile deja existente, Ovidiu Garbacea vrea sa mai construiasca un teren de fotbal cu gazon sintetic si o sala polivalenta cu cel putin 1.000 de locuri. Ultima investitie este binevenita daca ne gandim ca la Cheile Gradistei isi duce, cu precadere, selectionerul Gheorghe Tadici lotul national de handbal feminin. De altfel, chiar in timp ce fotbalistii de la FC Brasov se afla in cantonament la Cheile Gradistei, tot aici se afla mai multe loturi nationale din diverse ramuri sportive.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.