Piscinele brasovene calcate de inspectorii OJPC

Piscinele brasovene calcate de inspectorii OJPC

0 60

Pentru prevenirea contaminarilor cu boli de piele, de ochi si ce s-o mai gasi pe acolo in sensul acesta, inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului au vizitat, in ultima perioada – de vina este si caldura verii probabil – parcurile de distractii, strandurile, bazinele de inot si piscinele brasovene. Acestea au fost temeinic luate la puricat, doua dintre ele fiind gasite cu minusuri.
Mai grav pare cazul unei asemenea locatii unde, pe langa faptul ca nu exista contract cu un salvamar si punct de prim-ajutor, s-a constatat ca tavanul cadea, bucata dupa bucata de tencuiala, in piscina. Locatia a fost inchisa temporar si s-a aplicat o amenda de 3.000 de lei.
La cealalta locatie gasita in neregula s-a constatat lipsa unui contract pentru curatirea zilnica a apei si mobilier stravechi, deteriorat si nefolositor. Amenda a fost de doar 2.000 de lei.
Au mai fost controlate existenta instalatiilor de dezinfectie a corpului inainte de intrarea in bazin, avertizoare privind calitatea apei si adancimea, ca si procedeele de curatare si dezinfectare specifice, precum si existenta punctelor de prim-ajutor si a salvamarului.
Este drept ca pe vremea cand ma balaceam prin stranduri ca sa ating femei nu existau toate aceste norme, dar se si auzea destul de des de imbolnaviri pricinuite de vizitele la stranduri. De aceea este si cazul sa ajungem la nivelul respectarii acestor norme de igiena, nu neaparat ca asa este in tarile civilizate, ci in primul rand din bun-simt si respect fata de noi insine.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.