Pietonii la sensurile giratorii

Pietonii la sensurile giratorii

0 73

S-au amenajat in Brasov,in cateva intersectii aglomerate,sensuri giratorii,parte din necesitate,parte pentru a se vedea activitate primariala.Insa graba cu care au fost plantate aceste sensuri giratorii in cotidian – de,se apropiau alegerile locale! – le-au transformat in cele mai periculoase zone de trafic din urbe. Si aici nu ma refer la buluceala de masini din unele momente si care se lasa de multe ori cu pupaturi intre caroserii,ci la soarta pietonilor care sunt nevoiti sa treaca pe partea cealalta a strazii pentru ca acolo au treaba.
Este drept ca trecerile de pietoni,in aceste locuri,sunt prezidential marcate,ca niste covoare rosii de onoare,dar sunt destui conducatori auto care cam uita sa-si struneasca bidiviii-putere din motoare,in ciuda „militzienilor culcati” prin preajma,si de multe ori dau buzna peste pietonii aflati in traversare,mai ales cand acestia sunt,dupa aspect, de categorie sociala inferioara.
Mare si spectaculos lucru nu se intampla in asemenea cazuri:Politie,Salvare si alte tacamuri necesare,sunt ridicati mortii,ranitii si disparutii,si viata isi reia cursul cu iz de organizare haotica.
Oare sunt necesare toate acestea?
Daca tot s-a dorit fluidizarea – absolut necesara,este corect – a traficului rutier urban, nu se puteau infiinta niste pasaje subterane in asemenea locuri? Caci ce s-a facut in momentul de fata seamana cu imbracarea chilotilor peste pantaloni.Iar chestia cu „vom face si vom drege”,cu „pe moment nu sunt fonduri” si alte asemenea este perimata,mai ales cand tot omul vede prin Brasov reasfaltari dupa proaspete asfaltari – exemplul Cuza Voda/ Avram Iancu,sau asfaltarea distrusei Aurel Vlaicu, la nici un an de la precedenta – si isi da seama cam pe unde se arunca bani ce ar putea sluji altor necesitati.
Se pare insa ca,in primul rand,este necesar un control prin haosul din Primarie si o ordonare a lucrarilor dupa urgente,lucrari executate de firme serioase si in urma unor licitatii serioase,tinute in interesul comunitatii si nu a unor buzunare particulare.Iar daca si atunci lucrarile sunt de proasta calitate,executantii sa fie sanctionati conform legilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.