Piata muncii – Grecia, Danemarca si Spania fara restrictii

Piata muncii – Grecia, Danemarca si Spania fara restrictii

0 90

Cu toata criza mondiala sunt cateva tarii care incepand cu 1 ianuarie 2009 va deschide piata muncii pentru romani si bulgari, ultimii sositi in Cominitatea Europeana.
Restrictiile impuse muncitorilor romani si bulgari au fost ridicate de Danemarca, Spania si Grecia, dar numeroase tari membre ale Uniunii Europene vor continua sa le mentina pentru inca trei ani, relateaza publicatia electronica EUObserver.
Grecia a devenit ultima dintre tarile membre UE „vechi” ce au inlaturat restrictiile pentru muncitorii romani si bulgari, dupa Spania si Danemarca, care au facut acest lucru in decembrie.
Guvernul grec a ajuns la aceasta decizie dupa evaluarea tuturor parametrilor. Cu aceasta masura, munca la negru va scadea in amploare (…)”, a declarat secretarul general al Ministerului elen al Muncii, citat de agentia BGNES.
La randul sau, Spania a emis un comunicat in care afirma ca „moratoriul (impus muncitorilor romani si bulgari) a fost nedrept si inutil”.
Pe de alta parte insa, Marea Britanie, Germania, Austria, Luxemburg, Olanda si Belgia au anuntat in ultimele saptamani ca nu vor elimina aceste restrictii in urmatorii trei ani, citand criza economica drept principal motiv.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.