Petrecere cu iz religios pentru varstnicii brasoveni

Petrecere cu iz religios pentru varstnicii brasoveni

0 171

Fundatia „Sf. Constantin si Elena” din Valea Cetatii, Brasov, acorda o atentie deosebita persoanelor varstnice.
Incepand cu anul 2005, fundatia organizeaza in fiecare an, trimestrial, aniversarea zilei de nastere pentru credinciosii cu varste peste 60 de ani, care participa frecvent la sfintele slujbe, in Biserica ortodoxa „Sfintii Imparati Constantin si Elena” din Brasov.
Pana in prezent, au fost aniversati 538 de credinciosi varstnici, prin bunavointa parintelui paroh Corneliu Garbacea.
Marti, 17 august, la biserica din Parohia „Valea Cetatii”, in cadrul unui program religios, s-a organizat aniversarea zilei de nastere pentru 22 de credinciosi, cu varste intre 60 si 91 de ani, nascuti in lunile iulie, august si septembrie. Printre cei sarbatoriti s-a numarat si mama preotului paroh Corneliu Garbacea, Elena Garbacea, care a atins venerabila varsta de 91 de ani, dar si preotul Ion Sumedrea, care va implini in septembrie 74 de ani.
Programul religios a cuprins rugaciune de multumire, rugaciune la ziua de nastere, rugaciune pentru cererea celor de trebuinta si de folos, cuvant duhovnicesc, cantari religioase, oferirea unor daruri spirituale si felicitarea sarbatoritilor.
In aceeasi zi, un autocar oferit de firma „Agetaps” i-a transportat pe cei sarbatoriti la restaurantul chinezesc din Piata Sfatului, unde conducerea restaurantului a oferit, ca sponsorizare, un pranz festiv celor sarbatoriti. Atmosfera de la restaurant a fost placuta, aceasta intalnire concretizandu-se intr-un prilej deosebit pentru credinciosii varstnici de a-si impartasi propriile trairi, sentimente, bucuriile si necazurile prin care au trecut de-a lungul vietii lor.
De asemenea, sarbatoritilor li s-au oferit flori, o felicitare si un dar duhovnicesc („Calauza canonica”, „Indreptar pentru spovedanie”, un pliant cu informatii referitoare la activitatea fundatiei si o iconita cu Sfintii Imparati Constantin si Elena).
Vizibil emotionati, credinciosii sarbatoriti au multumit Parintelui Ceresc pentru purtarea de grija ce le-a aratat-o de-a lungul vietii, dar si voluntarilor fundatiei care i-au felicitat.
La pregatirea sarbatoririi au contribuit Nicolae Urs, Elena Hinta, Sorina Popa, Viorel Obancea, Cristina Dana Blanaru, Muntean Maria, Antoanela Elena Pricop, Andrei Paulet si Parohia Valea Cetatii Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.