Petardele lui Basescu fac intotdeauna Boc

Petardele lui Basescu fac intotdeauna Boc

0 76

Brasovenii obisnuiesc sa se stranga in Piata Sfatului de Anul Nou. Este o certitudine ca de ani buni incoace, puzderie de locuitori ai Brasovului se ingramadesc in centrul istoric al orasului in noaptea care face trecerea din vechiul in noul an. Nu la fel de limpezi sunt motivele care ii imping pe oameni sa vina aici mai degraba decat sa fie in alta parte in aceste momente. In Occident, genul asta de iesiri in piata centrala a orasului cand anul isi traieste ultimele clipe sunt o manifestare naturala a spiritului comunitar care-i anima pe locuitorii aceleiasi urbe. Oamenii se iau in brate fara sa se cunoasca neaparat sau danseaza languros pe ritmul valsurilor compuse in citadele muzicii europene. Ar fi frumos sa credem ca aceleasi impulsuri ii imping si pe semenii nostri sa se adune in piata centrala. E posibil insa ca nu neaparat celebrarea comuniunii sa fie cea care ii determina pe concitadinii nostri sa socializeze de Anul Nou in piata. Se prea poate ca gestul de a iesi la aer liber sa fie doar un tertip de a omori plictisul unui Revelion nereusit. Probabil ca oamenii ies ca sa gaseasca o variatie la o petrecere rasuflata. De-aia nici nu se vad prea multe dansuri stilate sau degustari de sampanie fina, ci mai degraba zbierate groase si betii vartoase.
Oricum ar fi, brasovenii care vor veni de Anul Nou in Piata Sfatului vor fi atacati din Turnul Alb. Asupra lor se va abate un potop de detunaturi si foc. Cetatenii surprinsi de urgia declansata de Revelion nu trebuie sa-si faca griji. Este doar spectacolul pus la cale pentru ei de firma specializata de pirotehnisti angajata de Primarie sa aprinda cerul Brasovului la 12 noaptea. Arsenalul ce va fi instalat in Turnul Alb este impresionant: 400 de bombe, cu calibre de la 50 mm pana la 175 mm, cand ajung la marimea unei mingi de volei, vor fi proiectate si detonate deasupra Pietei Sfatului. Iadul celest ce va fi declansat impotriva celor din piata va dura 7 minute si a costat municipalitatea 6.000 de euro.
Artificierii Primariei Brasov vor detona si o bombarda care n-a mai gasit loc sa explodeze in Capitala. Anul acesta, presedintele Traian Basescu isi va rosti discursul de Anul Nou in Piata Sfatului, pentru ca spatiul aferent din Bucuresti a fost confiscat de primarul Sorin Oprescu.
Mare trebuie sa fie frustrarea sefului statului ca nu-si va auzi trosnind artileria discursului acolo unde-i este voia. Pentru ca, de obicei, dorintele lui Traian Basescu fac intotdeauna…Boc!

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.