Peștele alterat din magazine un mare epericol pentru consumatori. ”România nu e...

Peștele alterat din magazine un mare epericol pentru consumatori. ”România nu e tomberonul unor agenți economici”!

0 107

Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor a făcut declarații îngrijorătoare pentru amatorii de pește – în multe hipermarketuri, produsul este stricat.

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor au făcut ample controale în marile lanțuri comerciale din București și județul Ilfov.
Ce au găsit în urma verificărilor este pur și simplu îngrijorător.
Și aceasta pentru că în supermarketurile și hipermarketurile din zonele menționate, peștele este păstrat la temperaturi necorespunzătoare.
Mai mult, au descoperit, tot cu prilejul controalelor, pește alterat sau cu data de valabilitate expirată.

În urma controlului desfășurat într-o singură zi, aceștia au fost confiscate aproape două tone de marfă și au dat amenzi în valoare de 200 de mii de lei, informează antena3.ro.

Marius Pîrvu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor spune că el constată o practică permanent a acestor supermarketuri, hipermarketuri care, deși au un proces de calitate destul de bine pus la punct pe hârtie, în realitate nu este așa.

”Din punctul meu de vedere, (peștele) este adus deja stricat și contaminat. Mă frapează că aceste supermarketuri au oameni specializați care ar trebui să oprească produsul să ajungă pe raft. Sunt filtre și totuși găsim.
Îi avertizez în continuare că nu facem rabat de sănătatea oamenilor. România nu este tomberonul unor agenți economici pentru care profitul depășește orice scrupul”, a declarat Pîrvu.

Georgiana Arsene.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.