Peste 700.000 de locuri de munca in tarile europene

Peste 700.000 de locuri de munca in tarile europene

0 233

Site-ul EURES a anuntat, miercuri, aproape 740.000 de locuri de munca vacante in statele Uniunii Europene. Dintre acestea, Marea Britanie si Germania, tari care au impus masuri tranzitorii pentru Romania, au cele mai multe locuri disponibile.


Romanii vor putea accesa cele 261.377 de locuri de munca vacante din Marea Britanie sau pe cele 190.049 disponibile in Germania, doar in baza acordurilor bilaterale pe care Romania le are incheiate sau in baza legislatiei pentru lucratorii romani.


Dintre statele care nu au impus masuri tranzitorii, Cehia are cea mai mare oferta de locuri de munca, adica 66.665, urmata de Finlanda cu 26.730, iar in afara de Suedia care a anuntat aproximativ 12.000 de posturi vacante, celelalte tari care nu au impus masuri tranzitorii au sub 10.000 de locuri de munca.


Reteaua EURES a fost creata in scopul facilitarii liberei circulatii a fortei de munca in Uniunea Europeana si reprezinta o retea de cooperare intre Comisia Europeana, Serviciile publice de recrutare din statele membre, plus Norvegia, Liechtenstein, Islanda si Elvetia.

Reteaua ofera asistenta pentru angajatori si pentru cei care doresc sa-si gaseasca un loc de munca in tarile membre UE. In cele zece state membre ale Uniunii Europene care nu au impus restrictii privind accesul pe piata muncii, lucratorii romani pot sa concureze pentru posturile anuntate, fara alte formalitati suplimentare, in aceleasi conditii ca si cetatenii tarilor respective.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.