Persoanele varstnice – asistenta juridica gratuita

Persoanele varstnice – asistenta juridica gratuita

0 56

Senatorii au aprobat miercuri propunerea legislativa care prevede obligatia consilierilor juridici din primarie de a acorda asistenta juridica gratuita persoanelor varstnice, la solicitarea acestora, la incheierea actelor juridice de vanzare-cumparare, donatie sau pentru imprumuturi cu garantii imobiliare.
Propunerea legislativa, initiata de un grup de deputati, modifica si completeaza Legea 17/2000 privind asistenta sociala a persoanelor varstnice.
Aceasta prevede ca Autoritatea tutelara sau, dupa caz, consilierii juridici angajati ai consiliului local pe a carei raza teritoriala domiciliaza persoana varstnica au obligatia de a acorda, la solicitarea acestora, consiliere gratuita in vederea incheierii actelor juridice de vanzare-cumparare, donatie sau pentru imprumuturi cu garantii imobiliare ce au drept obiect bunurile mobile sau imobile ale persoanei in cauza.
Guvernul a sustinut adoptarea acestei propuneri, iar Comisia pentru munca, familie si protectie sociala din Senat a adoptat cu majoritate de voturi un raport favorabil.
Propunerea legislativa face parte din categoria legilor organice.
Decizia finala apartine Camerei Deputatilor, Senatul fiind prima Camera parlamentara sesizata.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.