Persoanele durdulii traiesc mai mult

Persoanele durdulii traiesc mai mult

0 173

In sfarsit o veste buna pentru persoanele durdulii: un studiu japonez a demonstrat ca persoanele slabe traiesc cu sase-sapte ani mai putin decat cele cu forme plinute si chiar si mai putin decat obezii, relateaza AFP.
O echipa a Ministerului nipon al Sanatatii, condusa de profesorul Ichiro Tsuji de la Universitatea din Tohoku, a urmarit timp de 12 ani 50.000 de persoane cu varste cuprinse intre 40 si 79 de ani din prefectura Miyagi (nord).
Studiul a aratat ca persoanele rezonabil de supraponderale la varsta de 40 de ani traiesc cu sase, sapte ani mai mult decat persoanele foarte slabe, a caror durata de viata a fost chiar cu 5 ani mai mica in raport cu obezii.
Cercetatorii au stabilit patru grupuri, in functie de indicele de masa corporala (IMC), impartind greutatea (exprimata in kilograme) la inaltimea la patrat.
Un IMC normal este cuprins intre 18,5 si 25. O persoana cu un IMC de 25 – 30 este considerata supraponderala si obeza peste 30.
”Am descoperit ca persoanele slabe au de fapt un risc mai mare”, a declarat Shinichi Kuriyama, profesor de la scoala de medicina a Universitatii din Tohoku, care a participat la studiu.
”Ne asteptam sa stabilim diferente in materie de speranta de viata, insa nu de asemenea proportii”, a afirmat el.
Principalele motive pentru care slabii au o durata de viata mai scurta tine in special de vulnerabilitatea lor mai mari la boli, precum pneumonia, si de fragilitatea vaselor lor sanguine, a indicat Kuriyama.
Cercetatorul a insistat insa pe faptul ca nu sfatuieste oamenii sa manance mai mult decat doresc.
”Ar fi de preferat ca persoanele slabe sa ajunga la o greutate normala, insa nu credem ca este de dorit pentru ceilalti sa se ingrase mai mult”, a afirmat el.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.