Perioadele de activitate biologica a arborilor

Perioadele de activitate biologica a arborilor

0 62

?


Oare nu vi s-a intamplat niciodata ca rezemindu-va de un copac, sa simtiti cum vi se restabilesc fortele? • Arinul: Creste, de asemenea, in zone umede. Ramine in repaus intre orele 0.30 si 3.00, in restul timpului fiind activ. Energia lui este negativa, deci nu trebuie sa ne sprijinim de acest copac, dar, daca aplicam o bucatica de lemn de arin pe abdomen, in zona ficatului, putem anihila crizele biliare. Totodata arinul ne ajuta sa ne eliberam de durerile sufletesti cauzate de suparari, iar in cazuri de reumatism este bine sa se frictioneze locul dureros cu frunze de arin.

 • Artarul: Perioada lui de repaus este de la orele 3.00 pina la 4.00, iar cea de activitate – de la orele 6.00 pina la 9.00. Energia artarului este moale, relaxanta si aduce intr-o stare de armonie aura omului. De asemenea, deochiul este cel mai bine alungat sub coroana unui artar.

 • Castanul salbatic: Este activ intre orele 12.00 si 14.00, perioada de pauza fiind de la 6.00 pina la 7.00. Energia acestui arbore genereaza fantezie, dar exagerarea contactului cu el poate duce la halucinatii.

 • Frasinul: Are o energie pura, subtila, care purifica foarte bine c?mpul energetic uman si redreseaza psihicul. In apropierea unui frasin este recomandabil sa meditam, aici realizindu-se o concentrare puternica a atentiei. Frasinul inregistreaza un maxim al activitatii intre orele 10.00 si 12.00.

 • Mesteacanul: Perioada activa este cuprinsa intre orele 3.00 si 7.00, in restul timpului nu se obtine efectul maxim. Energia mesteacanului este moale, cu actiune calmanta. Daca sinteti supus unui stres, lipiti-va de scoarta lui, varsati lacrimile cuvenite si o sa simtiti cum revine linistea sufleteasca.

 • Pinul: Ca si toate coniferele, pinul este in permanenta activ, fara pauze. Energia lui este puternica. El este capabil sa preia orice depresie si sa anihileze socul psihico-emotional al persoanelor afectate.

 • Plopul tremurator: se odihneste intre 1.00 si 2.00 noaptea si este activ intre orele 13.00 si 16.00. Creste in zone umede. El aspira energia ca un vampir, de aceea nu se recomanda de a sta in preajma acestui arbore mai mult de 10 minute. In general, oamenii se nelinistesc intr-o padure de plopi tremuratori, deoarece aici domneste disconfortul, totusi o comunicare de scurta durata cu un asemenea arbore este benefica, fiindca el va absorbi din organismul nostru tot stresul si surplusul de energie daunatoare. Lipind o crenguta de plop tremurator de obraz, putem scapa de durerea de masele in doar 10 minute. De fapt, plopul tremurator alina orice durere, in afara de durerile de cap si de crizele cardiace.

 • Plopul: Pauza este intre orele 3.00 si 4.00, iar perioada activa intre 14.00 si 17.00. Energia lui este uniforma, moderata, care ne mobilizeaza fortele in directia dorita si realizeaza corectia psihicului. Daca ?mbratisam acest arbore pentru c?teva minute, ne trece oboseala, dar nu este bine sa exageram, fiindca se produce un retur al energiei, ceea ce da senzatia de ameteala.

 • Salcia: Repausul este intre orele 1.00 si 2.00, iar activitatea intre 17.00 si 20.00. Energia salciei este moale, calmanta, relaxanta, capabila sa refaca si sa readuca armonia in organismul slabit. In preajma ei trec senzatiile de furie si oboseala. Salcia are proprietatea de a tamadui durerile de cap.

 • Stejarul: Este in repaus intre orele 13.00 si 15.00. Perioada cea mai activa este intre orele 20.00 si 2.00. Energia stejarului este puternica, de el nu te poti apropia oricum. Cei ce sunt iritati, plini de nervi, ar face mai bine sa nu se apropie de un stejar. Pentru a beneficia de aportul lui energetic, initial este nevoie de energia unui plop tremurator sau a unui arin pentru a iesi din crizele nervoase.

 • Teiul: se afla in repaus de la 5.00 pina la 6.00, fiind activ intre orele 1.00 si 5.00. Energia teiului este de factura moale, blinda, care ofera senzatia de caldura si pace. In China, de exemplu, teiul este numit si nu in zadar, copacul uitarii.

?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.