Pericol de avalanse in Bucegi, Piatra Craiului si Fagaras

Pericol de avalanse in Bucegi, Piatra Craiului si Fagaras

0 108

Temperaturile ridicate din aceasta perioada a anului ne obliga sa ne alegem cu grija locurile de relaxare, mai ales daca suntem iubitori ai muntelui, daca nu vrem sa avem parte de surprize neplacute. Salvamontistii ne avertizeaza ca la peste 1.500 de metri pericolul producerii de avalanse este foarte mare. Specialistii ne sfatuiesc sa evitam masivele Bucegi, Piatra Craiului sau Fagaras, mai ales zonele cu inclinatii de panta expuse la soare.


?


Daca totusi nu putem rezista unor drumetii montane, salvamontistii ne indeamna sa ne echipam corespunzator, sa ne interesam despre conditiile meteorologice si sa anuntam cea mai apropiata echipa Salvamont ?sau macar pe membrii familiei asupra traseului pe care intentionam sa-l urmam si sa nu ne abatem de la potecile insemnate.


?


Salvamontistii au subliniat ca este foarte important ca in momentul in care se hotaraste sa urce in masivele muntoase, un turist sa nu plece niciodata singur, ci cu una sau mai multe persoane. Este esential ca membrii grupului sa aiba in rucsac telefoane mobile, iar daca se ratacesc sau se accidenteaza pe munte sa sune la Salvamont si sa urmeze, intocmai, indicatiile care le sunt oferite pana in momentul in care sunt gasiti de salvatorii montani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.