Pentru unii muma, pentru altii ciuma

Pentru unii muma, pentru altii ciuma

0 187

Stolojan partener de afaceri cu Sorin Ovidiu Vantu si Dan Voiculescu


Daca intr-o bodega de cartier, un nea` Cutare se imbata manga, el este un nenorocit, un ratat, un betiv, un marlan; daca dintr-un club select, seara de seara un dandy pleaca beat mort, el este doar un tip de gasca, un tip care stie sa se distreze pe cinste.


Exact in aceasta maniera vede lucrurile fostul consilier prezidential Teodor Stolojan. Aflat la o emisiune televizata unde a trebuit sa vorbeasca despre acuzatiile de trafic de influenta, Stolojan a fost dezarmant de inocent.


In timp ce mentorul sau Traian Basescu tipa de zor condamnand oligarhiile liberale, pesediste si conservatoare, vedem cum Stolojan este bagat in tot felul de combinatii cel putin la fel de ciudate precum cele de care sunt acuzati adversarii lor politici.


De pilda numele sau este asociat cu Vantu, Voiculescu si Tofan. Da, Vantu cel condamnat, damnat, repudiat…Da, asa e, dar de platit, pe Stolojan l-a platit doar Tofan. Irelevant. De lucrat a lucrat pentru toti.


?


?


Stolojan nu stie de unde a primit in dar masini


Sposorizarile primite de Iliescu si PSD sunt condamnate de actuala putere si catalogate drept ilegale, fiind in contradictie cu legea alegerilor.


Sponsorizarile liberalilor (in vechea formula, cu Stolojan port stindard) sunt perfect legale, numai pentru simplul motiv ca Stolo Draga nu-si aduce aminte de niciuna. Legat de European Drinks el spune ca probabil ca a furnizat apa minerala la intalinirile din campanie. Precis nu stie. Ce, el se ocupa de apa minerala?


Nici de masini nu stie nimic. Acuzat ca primit un jeep, el spune ca s-a plimbat in campanie cu anumite masini care i-au fost puse la dispozitie, chiar si cu un jeep, dar ca nu stie de la cine erau, ce el se ocupa de masini?


De toate astea se ocupa, zice Stolojan trezorierul. Ei, asa D.A.! La intrebarea moderatorului daca PSD n-o fi avut si el trezorier, Stolojan si-a framantat in zadar limba intre maxilare ca intr-un malaxor. N-am inteles nimic afara de faptul ca in cazul sau totul trebuie privit cu ochelari de eclipsa, sa nu fii orbit de atata puritate.


?


RAFO nu mai este JAFO


Cat despre Rafo, aici treaba e oabla: Pteromul premierului avea de infruntat Rafo-ul lui Stolojan. A – propos de ce pe vremea PSD era Jafo si acum, dupa preluarea conducerii de catre preietenul lui Stolojan, domnul Anton, a fabricii, aceasta este Rafo?Dupa cum chiar Stolojan a recunsocut fabrica sta pe tusa si plateste salarii (desigur, din acumularile facute de priceputii din conducere; ce generosi, nu?).


Intrebat fiind de interventiile pentru RAFO, Stolojan a fost penibil: el doar s-a informat care-I treaba cu RAFO si atat. N-a intervenit deloc. Cum, v-ati informat, ati aflat si v-ati oprit, insista moderatorul. Da, venea raspunsul. Oare cum as putea sa fluier in scris?


?


Albul ca Zapada


Oricum o dadea moderatorul, Stolo se scotea alb-dalb, de parca ar fi fost spalat cu detergentul care scoate 99 de pete dintre cele mai dificile, chiar si cele de petrol.


Si pentru ca spectacolul sa fie desavarsit, ca si Geoana in cazul ofiterilor infiltrati, Teodor Stolojan a scapat un porumbel. Vorbind despre prietenul sau ce tocmai a parasit RAFO pentru a se infige in politica, Stolojan a spus: a venit la noi la PD; pardon la PLD; Pardonul, ca pardonul, dar totusi de ce s-au aburit platformistii sa faca PLD cand puteau sa se inscrie in PD? Nu-i tot aia? Sau n-au certitudinea ca Basescu ii va rapslati? Sau sa nu vada Europa ca Presedintele si-a subminat Alianta ca sa-si faca partid propietate personala?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.