Pentru TIFF 2009 nu e criza economica

Pentru TIFF 2009 nu e criza economica

0 106

Organizatorii Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) au facut un anunt interesant. Acestia au declarat ca in ciuda perioadei nefaste din punct de vedere economic, editia din acest an va fi cea mai ambitioasa si va sfida criza.
La TIFF 2009, cinefilii se vor bucura de peste 200 de filme si scurt-metraje. Cele aproximativ 400 de proiectii vor avea loc in cele trei cinematografe clujene – Republica, Arta si Victoria, in curtea Echinox, pe terasa Taverna si in patru sali din cadrul Cinema City din Iulius Mall. Proiectiile de gala ale acestei editii vor avea loc in sala Auditorium a Universitatii Babes-Bolyai, iar gala de inchidere a festivalului va fi organizata la Teatrul National din Cluj.
O locatie inedita, in care vor avea loc proiectii in regim drive-in, este autostrada Transilvania, iar clujenii vor putea sa testeze si autostrada, dupa urmarirea filmului. „Ne dorim ca anul acesta sa avem macar numarul de spectatori de anul trecut. Si juriul este puternic, iar filmele intrate in competitie sunt cu adevarat speciale. Am obtinut si o finantare prin programul media european, pe o perioada de patru ani”, a explicat Tudor Giurgiu, directorul festivalului. Acesta a precizat ca bugetul festivalului din acest an este de aproximativ 950.000 de euro, aproximativ egal cu cel din 2008.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.