PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI

PENTRU PROTEJAREA MEDIULUI

0 61


??????????? O contributie importanta la protejarea mediului o va avea, suntem siguri, si intrarea in vigoare a OUG nr.68/28.06.2007. Aceasta prevede raspunderea fata de mediu, mai pr?cis prevenirea sau repararea unui eventual prejudiciu. Caci cine greseste plateste. Din experienta ultimilor ani, exceptie fac nesimtitii imbogatiti peste noapte, mari poluatori fizic si moral.


??????????? Ce prevede, de fapt, ordonanta ? Ii obliga pe operatori – in general societatile comerciale industriale – sa anunte Comisariatului Judetean al Garzii Nationale de Mediu ivirea oricarei stari iminente de poluare datorate diverselor cause.


??????????? Ce are de facut operatorul ? Prezinta datele sale de identificare, specifica locul amenintat de o eventuala poluare, cear putea fi afectat in zona, masurile ce le ia pentru prevenirea prejudiciului si ce mai crede ca este important in cazul respective.


??????????? Urmeaza si partea neplacuta pentru operator. El trebuie sa plateasca atat pentru masurile preventive, cat si pentru cele reparatorii, chiar daca aceste costuri au fost facute de Agentia pentru Protectia mediului. Ceva logic.


?


?

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dan Bota???????????????????????

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.