Pentru Patrie

Pentru Patrie

0 119

A mai murit un ostas roman aparandu-si Patria in Afganistan.
Si soldati americani,englezi,francezi,nemti etc. mai mor,aparandu-si patriile respective prin Afganistan.
Numai afganii fac nota discordanta,aparandu-si patria la ei acasa.
La noi,posturile TV isi vor umple iar parte din program cu intrebarile idioate puse familiei si rudelor sau prietenilor mortului,iar in alta parte a programelor vor veni mari mesteri in despicatul firului in paispe ca sa ne lamureasca ce si cum.
Mortul va fi adus acasa in sicriu de plumb si va fi inmormantat cu onoruri militare,pentru ca a murit aparandu-si tara,chipurile.Va fi inaintat in grad post mortem,va fi decorat,iar familia va primi o suma de bani.Seful statului va trageun discurs stufos,din plictiseala se va arata si pe la inmormantare,daca afla ca premierul se duce si el pe acolo,dupa care totul se va uita prin rotirea contingentelor dadatoare de patrioti murind pe meleaguri straine pentru Patrie.
Dar ce cauta soldatul roman in Afganistan?
El s-a dus acolo pentru un pumn de dolari,pe care acasa nu-i putea obtine prin munca cinstita.
Riscul asumat nu este cu mult mai mare decat daca s-ar fi angajat in traficul de pe soselele noastre,sau daca s-ar fi angajat in constructii sau in alte cateva locuri si meserii dadatoare de accidente si incidente cu victime,dar fara onoruri militare.Caci la noi,sub conducerile postrevolutionare,riscurile mortii prin accident au crescut in raport geometric si par a nu mai lua sfarsit,insasi existenta prezentand un risc.
Ce cauta trupe romane pe alte meleaguri?Am mai scris despre latratul cateilor in haita dulaului american,cat l-or mai tine si pe acesta balamalele,in numele unei democratii instaurate pe calea si cu ajutorul armelor pe ale caror tragace apasa degetul interesului,asa ca nu mai reiau fraze tocite.
Singurul lucru concret de-adevaratelea este ca pe mort il chema Dragos Traian Alexandrescu si ca a murit in drum spre Kabul,si ca familia il va plange sincer.
Restul sunt impiedicaturi printre fustele politicii,fuste murdar de nespalate in contextul interselor pe plan local sau international.
Dar se cheama ca victima – nici prima si nici ultima de acest fel – a murit pentru Patrie.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.