Pentru Aeroport: CJ oferă 214 milioane lei, Primăria Scripcaru SA tot 0...

Pentru Aeroport: CJ oferă 214 milioane lei, Primăria Scripcaru SA tot 0 (zero) lei!!!

2 292

În bugetul judeţului pe 2020, pentru Aeroportul Ghimbav sunt alocaţi 214.261.000 de lei. În schimb, în timpul dezbaterii de ieri privind bugetului local al municipiului Braşov pe anul 2020, primarul oraşului, George Scripcaru a declarat problema aeroportului drept una ,,electorală”.

Plictisitor de des alesul edil a declarat că:  „Probabil că din raţiuni electorale, unii ne cer să alocăm bani pentru aeroport. Am discutat şi cu preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, care a spus că are pentru anul acesta are sumele necesare acestui proiect. Dacă la un moment dat administraţia judeţeană va considera că este necesar şi ne va solicita sprijinul, noi vom aloca bani”, spune acesta. 
Remarca a fost plasatș în contextul în care una dintre cerinţele venite din spaţiul public – exprimată de o mică parte a presei dar şi de fostul ministru de finanţe, candidatul independent şi ex-ministrul de finanţe Gheorghe Ialomiţeanu, a fost ca primarul Braşovului să aloce fonduri de măcar 50 milioane lei – ceva mai mult de 10,5 milioane de euro  – proiectului aeroportului internaţional de la Ghimbav, în măsura în care bugetul municipiului este de cam de trei ori mai mare ca al judeţului şi se ridică la peste 400 milioane de euro.

Milioane sunt în Bugetul Primăriei Brașov dar zecile de milioane de euro sunt pentru …firmele de casă!

În măsura în care pentru tomberoane se vor da peste 64 milioane de lei (vezi articolul: La SC Primăria Scripcaru SA nu sunt bani de Aeroport, dar Eurosalub SRL va lua 64.150.000 lei pentru… tomberoane), prin atribuire directă peste două milioane de euro alocaţi asfaltării străzilor secundare:
* vedeţi:  ,,Acuzaţii: firma Euro Strada a primit 10 672 268.91 lei prin atribuire directă de la Primăria Scripcaru SA”, hoteluri gratis pentru prietenii de partid,
* vedeţi ,, Un nou hotel gratis pentru patronul Kronwell, prietenul lui Scripcaru, ex-pedelistul Popescu”, pentru un nou sens giratoriu 2,55 milioane de
* vedeţi ,,De la SC Primăria Scripcaru SRL: 2,55 milioane lei pentru amenajarea Canalul Timiş şi un no
* vedeţi articolul ,,Scripcaru știe că vin vremuri urât mirositoare – investește peste 1 milion de lei în renovarea unui W.C.”,
* renovarea pasajului Fartec este dublă faţă de construcţia sa ,,Cum aruncă Primăria Scripcaru SA cu banii: deși a funcționat doar doi ani – reparația pasajului Fartec costă mai mult decît construcția sa!” de la 7.651.374,20 lei, fără TVA. la 13.313.510,12 lei,
* pentru prietenul Butuza vin ,,Alți 48.211.858,44 lei pentru COMPREST S.A de la SC. Primăria Scripcaru SA” aferenţi proiectului ,,Semnalizare rutieră pe orizontală şi verticală în municipiul Braşov”, atribuire acord-cadru, pe 4 ani valoarea, o repetăm de 48.211.858,44 lei de la Primăria Scripcaru pentru fratele Butuza.
* Pentru fima de casă ce se ocupă de electricitate s-au oferit ,,15 milioane de lei într-un an pentru Flash Lighting SRL de la Primăria ,,manageriată” de Scripcaru”,
* Pentru că se vrea privatizarea RATBv s-au oferit  peste 755 de milioane de lei – vedeţi articolul ,,Se pregătește privatizarea RATBV? Alte 32 de autobuze elcetrice au fost achiziționate de Primăria Brașov! şamd.

Dar pentru Aeroport Scripcaru oferă tot ca în anii trecuţi: tot ZERO LEI.

Iulian Rinder

COMENTARII

  1. Domnule CRISTEA IONIŢĂ poate aşa este. Dar primarul în ultimii 15 ani apare în toate pozele de grup când este vorba de Aeroport. Investiţii yero, imagine electorală căcălău.

  2. Dacă problema aeroportului ar părea a fi una electorală, ea trebuie să fie a Consilului judeţean .Problema principală a consilului local trebuie să fie înfrumuseţarea intrării de la aeroport in BRASOV, unde acum ,de o parte şi alta a intrării ,avem o privelişte dezolantă ,numai barăci şi buruieni Printre priorităţi în bugetul local e nevoie şi de fonduri pentru cumpărarea acelor terenuri de la intrările în oraş, unde ar fi nevoie de parcări auto care să aibe legături cu transport urban nepoluant,iar dezvoltatorilor de locuinţe nu ar mai fi necesar extinderea pe terenuri arabile!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.