Pentru a șasea oară, România este gazda a două etape de Cupă...

Pentru a șasea oară, România este gazda a două etape de Cupă Mondială la sărturi cu schiurile, feminin : sâmbătă și duminică, la Râșnov, vor fi prezente cele mai bune sportive din lume!

0 121

România va găzdui pentru a șasea oară două etape ale celei mai importante competiţii feminine de sărituri cu schiurile: FIS Ski Jumping World Cup. Acestea vor fi organizate, ca de obicei, la Râșnov, în perioada 24-26 ianuarie 2020, unde vor participa cele mai bune sportive din lume la disciplina sărituri cu schiurile. Vor participa, printre altele, și ocupantele podiumului olimpic de la ultima ediție, Maren Lundby (Norvegia), care conduce în clasamentul Cupei Mondiale cu 510 puncte, Katarina Althaus (Germania), locul 6 cu 275 de puncte, precum  și Sara Takanashi (Japonia) aflată pe a patra poziție a clasamentului general al Cupei Mondiale cu 364 de puncte.

România va fi reprezentată de Dana Haralambie și de Diana Trâmbițaș.

Peste mai puțin de o lună însă, între 20 și 22 fabruarie, vom asista la o nouă premieră pentru România, și anume prezența caravanei Cupei Mondiale masculine la Râșnov, unde sunt programate două etape ale circuitului. Va fi o provocare foarte mare pentru noi, dat fiind interesul la nivel mondial pentru competiția băieților, care înregistrează cea mai mare creștere de audiență în ultimii ani, ajungând să egaleze rating-urile înregistrate la probele de coborâre din schiul alpin.

Competițiile de la Râșnov sunt organizate de Federația Română de Schi Biatlon,  în parteneriat cu Primăria Râșnov, cu sprijinul financiar al Comitetului Olimpic și Sportiv Român și al Ministerului Tineretului și Sportului.

Programul celor două etape feminine din acest weekend va fi următorul:

vineri 24 ianuarie    – ora 12:00 – Antrenamentul oficial

            –  ora 14:00 – Calificări

sâmbătă 25 ianuarie – ora 13:00 – Săritura de probă

           – ora 14:00 – Manșa I urmată de manșa finală (la care vor participa primele 30 clasate în Manșa I)

duminică 26 ianuarie  – ora 12:30 – Calificări pentru ce-a de-a doua etapă a reuniunii de la Râșnov

                – ora 14:00 – Manșa I, urmată de manșa finală.

Spectatorii vor avea acces liber, organizatorii punând la dispoziție curse regulate din centrul orașului către complexul sportiv de pe Valea Cărbunării.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.