Pensiunile neocupate din zona Bran scad tarifele de sarbatori

Pensiunile neocupate din zona Bran scad tarifele de sarbatori

0 51

Gradul de ocupare al pensiunilor si hotelurilor din judeţul Brasov este de 55-65% pentru perioada sarbatorilor de Craciun si de aproximativ 85% suta pentru Revelion.
O asemenea ”gaura” in aceasta perioada a anului nu s-a mai vazut de ani de zile, dinainte ca Bran sa devina una dintre cele mai importante si mai populate statiuni montane din tara noastra.
Criza economica isi spune cuvantul si lasa camerele hotelierilor si ale localnicilor braneni gol-golute, acum, in prag de sarbatori de iarna.
Acest fapt are si o consecinta pozitiva, mai ales, pentru turistii care au lasat pentru ultimul moment planurile de vacanta si concedii.
Preturile a inceput sa scada simtitor, parca nu am fi in plin sezon, astfel incat sunt reduceri si de 10% la cazare si meniurile restaurantelor din zona.
Cele mai ieftine alternative de petrecere a sarbatorilor de iarna in stil tradiţional sunt oferite de pensiunile si vilele incluse in Asociaţia Naţionala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC), care, in judeţul Brasov, pune la dispoziţie circa 3.000 de locuri de cazare in localitaţile Bran, Moeciu, Poiana Marului, Rasnov, Zarnesti, Sacele sau Bunesti.
„Gradul de ocupare este destul de bun pana in prezent. De Revelion avem deja rezervari de circa 85%la pensiuni, iar de Craciun sunt mai puÅ£ine, cam 55 – 65%. Este puÅ£in mai bine ca anul trecut asta pentru ca proprietarii au mai scazut tarifele cu aproape 10% faÅ£a de anii trecuÅ£i”, a spus Ioana DodiÅ£a, repezentant ANTREC, citat de Mediafax.
Pentru un Craciun in stil tradiţional, preţurile la cazare pornesc de la 40 de lei pentru o persoana pe noapte. Pentru mic dejun, cina si masa festiva de Craciun, turistii trebuie sa plateasca mai mult.
Pentru Revelion, pensiunile au pregatit pachete puţin mai scumpe decat cele de Craciun, cuprinse intre 150 si 300 de lei pentru o persoana pe zi, preţ care include micul dejun, cina si masa festiva.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.