Pensiunile din Brasov, luate la puricat de OJPC

Pensiunile din Brasov, luate la puricat de OJPC

0 238

Pentru ca suntem foarte aproape de Sarbatorile de Iarna, pensiunile, hotelurile si alte unitati care ofera servicii turistice din zonele montane se pregatesc sa-i primeasca pe turisti. Multe din pensiunile din regiunea Brasovului au un grad mare de rezervare pentru perioada 25 decembrie-1 ianuarie. Insa, pana atunci autoritatile din domeniul protectiei consumatorului isi fac treaba si le strica planurile celor care nu sunt in consens cu legea.


?


In aceasta saptamana, inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor au dat 22 de amenzi in valoare de 11.000 de lei, in urma controalelor facute in hoteluri, pensiuni si unitati comerciale de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov. Iulian Mara, directorul OJPC Brasov, a declarat ca in primele doua zile de la infiintarea Comandamentului de iarna al ANPC au fost organizate in statiunile montane de pe Valea Prahovei si din judetul Brasov 23 de controale, fiind date 22 de amenzi contraventionale, in valoare de 11.000 de lei.


Conform OJPC Brasov, comerciantii au fost amendati pentru lipsa actelor si a brevetului pentru practicarea serviciilor turistice, pentru neafisarea tarifelor de cazare, pentru depasirea termenului de valabilitate la produsele alimentare, pentru comercializarea de jucarii care pot rani copiii.


?


Cu toate ca Branul este una dintre cele mai cautate statiuni din tara, aici au fost gasite si foarte multe nereguli: proprietarii de pensiuni nu au afisate margaretele, nu au preturile la vedere, in camere nu exista strictul necesar, cum ar fi pahare sau prosoape.


Dar inspectorii nu au putut verifica prea multe pensiuni si magazine alimentare, pentru ca zvonul ca in Bran se impart amenzi a circulat rapid si multi proprietari si-au pus lacatul pe usa.


In zilele urmatoare, inspectorii OJPC vor controla serviciile de turism din Poiana Brasov si Predeal.


?


ANPC a infiintat, luni, un comandament de iarna pe Valea Prahovei, format din sase echipe a cate doi inspectori, unul dintre ei apartinand OJPC Brasov sau Prahova, iar celalalt, prin rotatie, fiind de la alte oficii judetene din tara. Acestia vor controla, pana in data de 5 ianuarie, pensiunile, hotelurile, unitatile de alimentatie publica, comerciantii care inchiriaza echipamente sportive sau comercializeaza articole de sezon din statiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, zona Branului si zona Fagarasului.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.