Pensiunile din Bran-Moeciu se inchid in extrasezon

Pensiunile din Bran-Moeciu se inchid in extrasezon

0 75

S-a terminat sezonul estival, a trecut perioada concediilor, s-a incheiat vacanta, in consecinta, distractia a luat sfarsit.
Statiunile turistice, fie ele la mare sau la munte, si-au inchis portile, usile, ferestrele, in asteptarea unui nou sezon.
Unitatile turistice din zona Bran – Moeciu si-au tras si ele obloanele, desi in mod normal, acest lucru s-ar fi intamplat mult mai tarziu sau chiar deloc, intrucat, in week-end-uri, camerele unitatilor de cazare ar fi fost pline.
Anul acesta este unul special din acest punct de vedere din cauza numarului mic de turisti, dar si concurentei localnicilor care ofera cazare in propriile locuinte.
Cele mai multe pensiuni si vile din statiunile Bran si Moeciu sunt inchise in aceasta perioada pentru ca numarul de turisti s-a redus semnificativ fata de anii anteriori.
Nici Craciunul si Revelionul nu-i mai salveaza pe multi dintre operatorii de turism.
In prezent, zona Bran-Moeciu este saturata, avand 300 de pensiuni, astfel incat cei care isi deschid acum unitati turistice trebuie sa faca fata unei concurente acerbe si sa ofere mereu ceva nou.
Scaderea veniturilor si concurenta branenilor care ofera cazare in propriile locuinte sunt principalii factori care au dus la reducerea incasarilor proprietarilor de pensiuni si hoteluri. La fiecare casa poti vedea la intrare cate o pancarta cu „oferim cazare”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.