Penintenciarul Codlea vizitat de ierarhi bulgari

Penintenciarul Codlea vizitat de ierarhi bulgari

0 173

Penintenciarul de Maxima Siguranta de la Codlea a fost vizitata zilele trecute de o delegatie inedita. Este vorba despre o delegaþie de ierarhi bulgari, care au vizitat municipiul Codlea pentru a depune relicve sfinte si icoane la Biserica „Schimbarea la fata“ din localitate. Cu aceasta ocazie, delegatia a vizitat si Penitenciarul de Maxima Siguranta din localitate.
Delegatia din tara vecina a fost compusa din mitropolitul de Durostorum (Silistra)
IPS Tzonev Ilarion Draganov si preoþii Ivanov Dobri si Ivanov Chudomir. Acestia au fost insotit de preotii Adrian Muntean si Flavius Muntean din Codlea, dar si de preotul penitenciarului, Nistor Laurentiu. Grupul a vizitat capela penitenciarului, inaugurata in anul 1993, in care sunt expuse si icoane pe sticla pictate de detinuti. Oaspeti;or staini li s-a prezentat modul in care se asigura asistenta religioasa persoanelor private de libertate in sistemul penitenciar din Romania in general, in cel de la Codlea, in special.
Conform prevederilor legale, persoanele private de libertate au dreptul neingradit la asistenta religioasa, oferita de diverse asociatii si culte religioase, aceasta activitate fiind reglementata de Ordinul ministrului justitiei 610/2006.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.