Peisajele brasovene sunt intesate de gunoaie

Peisajele brasovene sunt intesate de gunoaie

0 90
In ciuda infiintarii de gropi ecologice in judet, gunoaiele inca sufoca periferia multor  localitati brasovene. Se intampla la Dumbravita si la Sacele, und deseurile ajung chiar pe terenuri private, pe care proprietarii nu le mai pot folosi. Desi situatia are deja vechime mai mare de un an, inspectorii Garzii de Mediu nu au reusit sa stopeze fenomenul, chiar daca au declarat toleranta zero agresiunilor asupra mediului.
La Dumbravita, RTT descoperea inca de anul trecut ca primaria strange gunoaiele din localitate si le arunca intr-o rapa de la marginea satului. Cu toate acestea, Garda de Mediu nu a luat nici o masura, iar topirea zapezii a scos la iveala gunoaiele aruncate aici de cel putin un an. Intreg satul stie ca primaria este cea care duce gunoaiele pe drumul Crizbavului, dar pe multi localnici situatia nu pare sa-i mai ingrijoreze.
Viceprimarul PSD Gheorghe Guseila spune ca primaria Dumbravita are contract cu groapa ecologica de la Brasov si ca gunoaiele de pe camp sunt aruncate doar de cetatenii care nu au contract de salubritate.
Malul lacului supranumit Delta din Carpati nu este nici el scutit de gunoaiele aruncate la intamplare. Chiar daca aici fenomenul nu are o amploare serioasa, mizeriile strica frumusetea locului. Nici la Sacele situatia nu difera mult de cea de la Dumbravita.
Romii din cartierul Garcini arunca gunoaiele pe terenurile localnicilor, care nu-si ma  pot folosi pamanturile din proprietate.
Problemele nu sunt noi, insa masurile luate pana acum au lipsit ori au fost ineficiente. Localnicii deranjati de gunoaie i-au auzit pe comisarii Garzii de Mediu declarand toteranta zero agresiunilor asupra mediului inconjurator, dar n-au vazut nicio actiune care sa descurajeze macar fenomenul aruncarii deseurilor in natura.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.