Peisaj electoral marin cu Traian Basescu

Peisaj electoral marin cu Traian Basescu

0 57

Pe masura ce fortele liberale, social-democrate si maghiare se coalizeaza impotriva-i, Traian Basescu nu da semne ca ar fi foarte alertat de aglutinarea devalmasa a social-democratiei, liberalismului si oportunismului cu puseuri autonome a la Marko Bela. Mai crispat si ciufut a fost la ultima confruntare dintre cei trei candidati care au contat in turul I, cand a transpirat mai mult decat de obicei si a hahait doar de doua ori. Nepermis de putin pentru un presedinte in pragul finalului de mandat si un distrugator de aliante, colatii si cardasii, cum si-a castigat renumele ca ar fi. Mult mai stapan de sine arata a fi in ultimele aparitii la televizor, in care si-a reluat hahaitul si ranjetele sarcastice care l-au consacrat in politica. A parasit de tot timona, si-asa inutila la ceas de navigatie intre recifurile celor doua tururi de scrutin si a pus ochiul bun la capatul ocheanului cu care scruteaza peisajele acvatic care ii sunt lui dragi. A inceput sa vada din nou bancurile de rechini care dau tarcoale corabiei in deriva. Vede la orizont cum se aduna norii de furtuna pe care mogulii ii umfla cu pompa in valatuci uriasi, prevestitori de incetarea mandatului la Cotroceni si nepuparea altuia.
Analistii si vorbetii de la televizor se grabesc sa-i puna diagnosticul final, dupa ce au flecarit pana la epuizare despre demonul distrugerii care il poseda pe Traian Basescu. Nimeni nu pare sa vada ca satanizarea in exces a lui Basescu risca sa-l transforme intr-un martir mediatic. Exact din postura asta a dat cele mai neasteptate lovituri si a repurtat cele mai tari izbanzi, hai succesuri. Exact ipostaza asta ii convine cel mai mult (inca) sefului statului. Isi contempla deja rasfranta in ochii poporului imaginea de pirat prezidential simpatic, fugarit de fregatele dusmanului, echipate de moguli.
Daca nu este o scena de delir intr-un tablou marin, zugravit de un pictor nebun, poate fi un inceput de strategie. Geona & comp ar trebui sa fie cu bagare de seama inainte sa-l harponeze definitiv.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.