Pe urmele lui Yeti – omul zapezilor

Pe urmele lui Yeti – omul zapezilor

0 215

O echipa de cercetatori japonezi pretinde sa fi gasit, in Nepal, urme si indicii clare care sa confirme existenta lui Yeti, omul zapezilor.
In timpul expeditiei de 42 de zile intreprinse in masivul Daulagiri IV (7661 m) din Himalaia, japonezii ar fi dat, in zapada, peste urme de circa 20 cm lungime, declara Yoshiteru Takahashi, de la „Yeti Proiect Japan” din Kathmandu.
Este drept ca nici la aceasta a treia expeditie nu s-a reusit fotografierea unui asemenea exemplar de om-maimuta al zapezii, insa pozele urmelor gasite sunt dovezi incontestabile, mai afirma Takahashi, adaugand ca el si echipa sa au destula experienta pentru a deosebi urmele animalelor, iar cele gasite nu apartineaunici ursilor, nici lupilor, nici altor animale cunoscute in zona.
Nu au putut fi insa, din pacate, intalnite si fotografiate exemplare ale lui Yeti, cu toate ca aparatura folosita a fost de ultima generatie.
Takahashi mai pretinde ca, in timpul unei expeditii intreprinse acum cinci ani, ar fi avut ocazia sa intrezareasca o umbra de circa 150 de centimetri inaltime, despre care el crede ca ar fi fost vorba de un exemplar Yeti. Din pacate nu a mai reusit sa fotografieze aparitia, aceasta disparand foarte repede printre gheturi.
Echipa de cercetatori japonezi promite, cat de curand, o noua expeditie in cautarea lui Yeti.
Si uite inca o dovada a faptului ca, asa rotunzi si destepti cum ne dam noi oamenii, stim inca al naibii de putine despre planeta pe care traim si pe care o calarim fara mila.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.